Voetbal  2de provinciale C KSK Kieldrecht - KAV Dendermonde 5-0 (Forfait)

KAVD moet door tekort aan spelers forfait geven: “Wat ben je met jongens die geen mentaliteit hebben?”

KAVD-coach Jan Straetman (tweede van links) had slechts acht spelers ter beschikking.© Gregory Van Gansen

Beveren-Waas -

Het was niet eens halfacht toenscheidsrechter Glenn Janssens een forfaitnederlaag voor KAV Dendermonde op het blad noteerde. Slechts acht bezoekers hadden de weg naar Kieldrecht gevonden waardoor trainer Jan Straetman zich verplicht zag alles af te blazen. KAV Dendermonde blijft daardoor, na twee derde van de competitie, nog steeds puntenloos.

Dirk Van Bruysel

“Mijn mannen stonden klaar om te voetballen maar onze tegenstander beschikt blijkbaar maar over acht spelers”, aldus Kieldrecht-trainer Tonny Pollet.”De bezoekende coach Jan Straetman heeft gezien dat het op zo’n manier niet kon en zijn jongens opnieuw naar huis laten vertrekken. Jammer want wij hadden liever op het veld gewonnen. Aan zo’n overwinning heeft niemand iets. Dat we nu drie punten mogen bijschrijven oogt goed maar we hadden liever op een bal gestampt en de punten op een normale manier gepakt.”

“Het is een streep door de rekening van iedereen”, vertelt een ontgoochelde KAV- coach Jan Straetman. “De jongens van Kieldrecht hebben hun avond opgeofferd voor niks en bij ons zijn er acht spelers die door hun medemaats in de steek zijn gelaten en nu zonder spelen naar huis kunnen. Voor de meesten betekent dat een reis naar het Brusselse. En dan te weten dat ik donderdag zestien man had geselecteerd. Men vroeg me waarom zestien: liever een speler teveel dan één te weinig had ik nog gezegd. En neen, ik had het niet zien aankomen. Misschien ligt de zware 6-0-nederlaag van vorige week in de derby tegen Sint-Gillis-Dendermonde nog op de maag. Feit is dat ik twintig minuten voor de match moest beginnen nog maar vier spelers bij mij had. Uiteindelijk sijpelden er nog vier binnen maar dat is dus niet genoeg om de match te starten.”

Vorig seizoen beëindigde KAVD de competitie, als hekkensluiter in eerste provinciale, nog met zes punten. Wordt de ooit zo fiere vaste waarde in derde klasse, dit seizoen de enige ploeg die de competitie zonder punten gaat besluiten?

“Ik hoop van niet maar feit is dat het bij nogal wat jongens aan de juiste mentaliteit ontbreekt”, gaat de coach verder. “In mijn kern, ik ga niet spreken over een A-kern of B-kern want de beloften zijn al langer uit competitie genomen, zitten voldoende jongens die, wanneer ze er zin in hebben, kunnen voetballen. Maar het is de goesting om te voetballen, laat staan om te winnen, telt. Voor mij is dit pure frustratie en onmacht. Ik probeer er hier iets van te maken en rij daarvoor wekelijks drie of vier keer een uur van Brakel naar Dendermonde en een uur terug, maar blijkbaar heeft niet iedereen zo’n ingesteldheid. Op deze manier wordt het moeilijk om de nul van het bord te vegen.”

“Het bestuur, of wat er van overblijft, heeft het een beetje verbloemd gezegd bij mijn aanstelling”, geeft Straetman nog verder. “Ik kreeg mee dat er spelers waren met individuele kwaliteiten maar al na twee weken wist ik dat er nog andere dingen meespelen. Wat ben je met jongens die kunnen voetballen maar geen mentaliteit hebben? Ze laten zelfs hun medemakkers in de steek. De twee mensen die nog zijn overgebleven in het bestuur kijken naar elkaar en nemen zelf geen initiatief. Ik hoop alleszins dat we het seizoen kunnen uit spelen. Het zou jammer zijn moesten we algemeen forfait krijgen want dan vrees ik het ergste voor KAVD.”

Aangeboden door onze partners