Voetbal 3de provinciale D Crossing Vissenaken

Coach Kris Deldime met Crossing Vissenaken met vingers op weg naar de titel: “Als we kampioen spelen, krijgt elke speler premie van 500 euro”

Vissenaken-coach Kris Deldime met zijn partner thuis in Wommersom.© gmd

Crossing Vissenaken heeft nu ook de tweede periodetitel beet. Niet verwonderlijk, want de ploeg van coach Kris Deldime wervelt door de competitie. Vissenaken werd zondag periodekampioen zonder te spelen. Hekkensluiter SK Waanrode, al een gans seizoen geplaagd door een gebrek aan spelers, gaf forfait.

René Beelen

Spanning was al heel lang niet meer aan de orde bij Crossing Vissenaken. Daarom focust de ploeg zich op de topper van komende zaterdagavond thuis tegen Boutersem United, de enige ploeg die de leider, mits een fameuze inzinking, nog enigszins zou kunnen bedreigen. “Ik vind het jammer dat we de match bij Waanrode niet konden spelen”, zucht coach Kris Deldime. “Het zou voor ons goed uitgekomen zijn om het doelsaldo nog op te krikken. Ondertussen zien we dat in de komende topper onze centrale verdediger Enzo Billet die vandaag geel geschorst was, zijn straf in de topmatch moet uitzitten. Ook Jeroen Schoofs missen we, maar Axel Mommen is weer fit. We tellen hier 380 jeugdspelers en die komen ons aanmoedigen in de topwedstrijd.”

“Ik ben hier aan mijn vijfde seizoen toe en precies in dit seizoen was kampioen spelen niet het beoogde doel. Toen we de eerste periode wonnen, waren we al blij omdat we een troostprijs kregen. Kwalitatief oogt de ploeg minder sterk dan in de voorbije campagne, maar dat euvel wordt gecompenseerd. Nu pakt de mayonaise wel. Gevallen steken worden met de glimlach opgeraapt en op training wordt er heel hard gewerkt. Dat is als coach plezierig werken. Het zou zonde zijn indien we de titel niet pakken met nog zes thuismatchen en vijf keer uitspelen. Nog acht keer winnen en de titel is binnen. Dat moet mogelijk zijn wegens de grote stabiliteit binnen de ploeg.”

Al even niet meer betaald

De club budgetteerde op 45 punten, maar het team telt er al 57 en won dus alle wedstrijden, een ongezien record. Dat betekent dat de spelers dus al een tijdje niet meer betaald worden. “En dat is hier niet te merken”, vindt Kris Deldime. “Iedereen gaat voor de titel en als we die halen, ligt er een premie van 10.000 euro klaar of 500 euro per speler. Opmerkelijk is dat iedereen blijft, op Liam Van De Kerkhove na, die weinig speelminuten kreeg, vertrekt naar Boutersem B. We versterkten ons al met Yentl Marchal (Out-Hoegaarden), Jakob Vanvuchelen (Houtem-Oplinter) en Xander Olemans (Tielt-Winge). We zijn als een magneetpool die spelers trekken omdat we kunstgras en een mooie accommodatie hebben. Ook gezien de resultaten, trekken we nu meer toeschouwers met geregeld tussen de tachtig en honderd bezoekers per wedstrijd. En dat in tijden dat het toeschouwersaantal overal in dalende lijn zit.”

Aangeboden door onze partners