Voetbal 3de Afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 3DE AFDELING A: VW Hamme geeft periodetitel weg in blessuretijd

Matthias Vercauteren (Eendracht Aalter, r) en Simon Van Mosselvelde (FC Voorde-Appelterre) bikkelen om de bal.© Marc Van Hecke

Niet VW Hamme of FC Voorde-Appelterre is periodekampioen geworden. Hamme, dat als leider aan de slotdag van de tweede periode begon, gaf de titel op een bijzonder lullige manier uit handen.

“Het zag er allemaal zo mooi uit”, zuchtte de afgevaardigde van VW Hamme Peter Thoen na afloop. “Na het verlies van FC Voorde-Appelterreen de winst van Tempo Overijse hadden we aan één punt op KVE Drongen genoeg om de titel te pakken. We waren 85 minuten baas, kwamen via Djeff Smet en Jim Van Osselaer twee keer op voorsprong, maar gaven het in blessuretijd dan toch nog weg. Ongelooflijk en onbegrijpelijk. Dit is een enorme domper”, aldus Thoen.

Door het verlies van Hamme pakt Tempo Overijse uiteindelijk de periodetitel dankzij een beter doelsaldo. De Vlaams-Brabanders hebben hun vormdipje duidelijk verteerd en zetten HO Kalken opzij. Overijse kwam vroeg op voorsprong met een doelpunt van De Doncke. Na de koffie kwamen Poppe en Buyl dicht bij de gelijkmaker, maar scoren is voor Kalken echt wel een probleem geworden. De Doncker toonde in de slotminuut nogmaals hoe het wel moet.

Tempo Overijse nadert in het klassement ook op leider FC Voorde-Appelterre dat zaterdagavond al verrassend de boot inging op bezoek bij Eendracht Aalter. De roodwitten, die begin december nog een vogel voor de kat leken, zetten zo hun onwaarschijnlijke remonte verder. Een doelpunt van Sam Janssens halfweg de tweede helft volstond voor de drie punten. Ook voor de koffie was de thuisploeg al de betere ploeg geweest met twee ballen tegen de paal en nog een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel.

Avanti Stekene kon bij Eendracht Wervik de verhoopte kentering na een woelige week niet inzetten. De thuisploeg – die tot dusver nog geen enkele keer voor eigen publiek kon winnen – haalde nu wel zwaar uit, zodat de Waaslanders tijdens de verre terugreis veel tijd hadden om na te denken hoe het in de toekomst beter kan.

Eendracht Elene Grotenberge gaf tegen SK Roeselare-Daisel een 2-0-voorsprong nog uit handen. Mertens scoorde al na drie minuten en kort voor rust verdubbelde hij de voorsprong, maar de aansluitingstreffer van Van Heuverzwyn gaf de bezoekers vleugels. Na een uur zette Van de Velde met een afstandsschot de 2-2-eindstand op het bord.

Jong Lede liet op het veld van rode lantaarn Eppegem ook een serieuze steek vallen, waardoor groenwit de kans laat liggen om haar plaats in de top vijf te verstevigen. (ies)

Aangeboden door onze partners