Voetbal 2de afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING VV A. Jong Cercle kan weer winnen, Westhoek pakt punt na trainerswissel

Westhoek-Merelbeke: Sibert Himpe houdt bezoeker Niels Verheyden af.© Bart Vandenbroucke

Naast KM Torhout kon enkel Jong Cercle winnen. Gullegem was de enige verliezer, want zowel Jong Essevee, Harelbeke, Oostkamp en Westhoek speelden gelijk.

Koen Verdruye

Januari is examenmaand en zowel Jong Cercle als Jong Essevee betaalde daar het gelag voor. Beide ploegen konden zich in het eerste weekend van februari herpakken. Jong Essevee speelde verdienstelijk gelijk op RC Gent, Jong Cercle ging winnen in Wetteren. “We kregen nog enorm veel kansen bij 0-1, maar zij konden op een diefje in de slotfase nog 1-1 scoren”, aldus Cercle-trainer Bart Plasschaert. “Gelukkig konden we nog twee keer scoren in de toegevoegde tijd. Voor hetzelfde geld hadden we nog punten verloren. We moeten daarin wel volwassener worden.”

Oostkamp deed het omgekeerde en haalde tegen Oudenaarde een 0-2 achterstand op. “In de laatste minuut maakten we de verdiende gelijkmaker”, aldus trainer Kurt Delaere. “Oudenaarde is een stevige ploeg en heeft ook niet zoveel nodig om te scoren. Op een corner kwamen ze op voorsprong en dan werden we op slag van rust nog eens gepakt op een diepe bal. We bleven rustig en in de tweede helft was het eenrichtingsvoetbal. We troffen nog twee keer de lat.”

Een verdienstelijk Harelbeke pakte ook een puntje tegen Dikkelvenne. Charles Noppe scoorde de gelijkmaker. “In onze situatie is 1-1 niet genoeg, maar Dikkelvenne behaalde wel 12 op 12 en dus is dat geen slecht resultaat. We pakken nu 4 op 6 en werken verder. Vorig jaar ging alles binnen, nu is het altijd net niet”, aldus Noppe, die nog niet bijtekende. “Ik zit hier al lang en ben hier graag, maar ik moet nog eens alles op een rijtje zetten.”

KVK Westhoek tot slot bedankte vorige week Bruno Debo en liet de coaching tegen Merelbeke over aan de assistenten Dominique Cauwelier en Frederik Boutten. Er waren 30 kandidaten om over te nemen, acht haalden de eindselectie waaronder Stijn Meert, Angelo Paravizzini, Bram Lucker, Gaby Demanet en David Gevaert. Ook Jerko Tipuric zat zondag op de tribune. Hij was eerder coach onder Lamaire in Poperinge. Wie weet komt ook de Kroaat in aanmerking. Hij zag Westhoek in een ietwat gewijzigde opstelling zonder de geschorste Simoens en de geblesseerde Gantois prima voetballen en de nul houden. De 0-0 leverde pas het derde puntje in twaalf matchen op.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten