Voetbal  2de Afdeling VV A

REEKSOVERZICHT 2DE AFDELING A: KSV Oudenaarde op zucht van een stunt, ook KRC Gent ziet zege nog ontglippen

Dikkelvenne en Harelbeke deelden de punten na een 1-1-gelijkspel.© Geert De Rycke

Oudenaarde -

Titelverdediger Sparta Petegem schoot zichzelf tegen Eendracht Aalst in het been met twee rode kaarten in de eerste helft, maar toch gaf Aalst de wenkende zege nog uit handen (3-3). Leider KSC Lokeren-Temse faalde niet en loopt verder uit. KSV Oudenaarde liep nipt een stunt mis.

Wim Redant

Stefan Leleu bleef met KSV Oudenaarde in Oostkamp op de valreep verstoken van een stuntzege. “We bereikten de rust met een 0-2-voorsprong”, aldus de coach. “Na een aangeschoten bal van op een paar meter ging de bal toch op de stip en dan weet je dat een storm volgt. Vervolgens werden we een paar keer onterecht afgevlagd. Zo startte Cnudde een counter op de eigen helft. In de toegevoegde tijd incasseerden we in een kluwen van spelers een zure gelijkmaker. Na Brakel konden we als tweede ploeg de sterke Oostkampse thuisreputatie breken, maar dat lukte net niet.”

Ook Jannes Tant voelde met KRC Gent in de slotfase een wenkende zege door de vingers glippen op bezoek bij Jong Essevee B (1-1). “Het werd een hoogstaande wedstrijd van het allerhoogste niveau in tweede Amateur”, vertelt Tant. “Triest bracht ons op voorsprong, maar een individuele fout kostte ons de gelijkmaker. Ik ben fier op de sterke prestatie. We viseerden ook nog de binnenkant van de paal, maar vooral de gelijkmaker mocht nooit vallen.”

Francky Cieters zag het met RFC Wetteren als derde in de rij fout gaan in de slotfase tegen Jong Cercle (1-3). “Een flater van onze doelman kostte ons een goal, maar in de slotminuut klommen we verrassend langszij”, aldus de coach. “In de toegevoegde tijd hinderden twee spelers elkaar bij het ontzetten en gingen we toch de boot in.”

KSC Dikkelvenne zag zijn zegereeks met een 1-1-gelijkspel afgebroken op Harelbeke.

KFC Merelbeke bleef in Ieper tegen Westhoek steken op een brilscore.

Olsa Brakel ging op eigen terrein met duidelijke 0-3-cijfers onderuit tegen KVV Zelzate.

Leider KSC Lokeren-Temse liet op het terrein van Wetteren geen steek vallen tegen rode lantaarn Erpe-Mere United (0-3).

FC Lebbeke won de derby bij SK Londerzeel met 2-3 en wipt naar de veilige vijftiende plaats.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten