Voetbal 2de Afdeling VV A  Erpe-Mere United - KSC Lokeren-Temse 0-3

Leider Lokeren-Temse op cruise control naar vlotte zege: “Zonder kleerscheuren weggekomen op zwaar veld”

Een volwassen Lokeren-Temse had geen kind aan Erpe-Mere.© Gregory Van Gansen

Wetteren -

Op het terrein van Wetteren legde Lokeren-Temse de wedstrijd met een snelle treffer in een beslissende plooi. Rode lantaarn Erpe-Mere slaagde er niet in om de Lokerse doelman Jelle Merckx aan het werk te zetten.

Wim Redant

Na zeven minuten kopte Gil Van Moerzeke een hoekschop aan de eerste paal raak. “Een snelle eerste goal was de opdracht in deze wedstrijd”, vertelde de Lokerse trainer Hans Cornelis na de wedstrijd. “Nadien kwam het erop aan om de wedstrijd te controleren terwijl we geduldig verder konden zoeken naar openingen in de versterkte afweergordel van Erpe-Mere dat met een 5-4-1-systeem uitpakte.”

Even voorbij het uur kopte Gil Van Moerzeke zijn tweede treffer tegen de touwen wat voor een ontlading zorgde bij de massaal naar Wetteren afgereisde Lokerse aanhang. Lokeren-Temse leek trouwens een thuiswedstrijd te spelen, want de Lokerse fusieclub kon naast het sportieve meesterschap tussen de lijnen ook op vocaal overwicht bogen naast het terrein. Na een mooie combinatie bezegelde Vermeiren met een derde treffer het lot van de rode lantaarn.

De Lokerse coach Hans Cornelis kon tevreden huiswaarts na een volwassen prestatie van zijn team. “Erpe-Mere United bouwde geen team voor het niveau van tweede Amateur en werd dit seizoen geconfronteerd met zijn beperkingen”, aldus de coach. “Voor ons kwam het erop aan om zonder kleerscheuren weg te komen op het zware veld van Wetteren. Dat lukte ook wel, al incasseerde Toon Janssen wel zijn derde gele kaart.”

Verrassende evaluatie

Wilson Kabera neemt op het einde van het seizoen afscheid van Erpe-Mere United, maar zondag toonde de Dendermondenaar als defensieve middenvelder zijn karakter aan de zijde van Thomas Van Der Haegen. “Ik kreeg een verrassende evaluatie mee waarbij niet alleen mijn sportieve prestaties als onvoldoende worden beschouwd, maar ik ook voor wrevel zou zorgen in de groep”, geeft Kabera aan. “Vreemd, want ik draai intussen toch al twaalf jaar mee in het nationale voetbal. Ik kan die evaluatie intussen plaatsen en hoop op een team in derde Amateur. Bij Erpe-Mere blijf ik gewoon het beste van mezelf geven.”

Kabera zag zondag ook een tactisch steekspel. “Onze coach koos voor een 5-4-1 waar Lokeren zich de tanden op stuk beet, terwijl we met de snelheid van Laurent en de balvastheid van Rodrigo De Oliveiera voorin wat prikten en Lokeren op afstand van ons doel hielden”, aldus de middenvelder. “Lokeren startte met een 4-3-3, maar had na een kwartier ons spelletje door en stuurde bij naar een 4-4-2 wat de wedstrijd deed kantelen. Met een mannetje meer in de as van het middenveld werd Lokeren baas en we raakten niet meer voorin.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten