Voetbal Challenger Pro League FCV Dender - SK Deinze 0-1

Marc Grosjean opgelucht na 0-1-zege van SK Deinze bij FCV Dender: “Fantastisch dat we nog meestrijden voor de promotie play-offs”

Deinze-aanvoerder Gaëtan Hendrickx schreeuwt het uit na zijn winnende treffer in het slot.© dsj

Deinze -

In de Challenger Pro League blijft SK Deinze in de strijd voor een plaats in de top zes van de algemene rangschikking en deelname aan de promotie play-offs.

Johan Polet

De Tigers wonnen de uitwedstrijd bij FCV Dender met 0-1 via een doelpunt in de slotfase van aanvoerder Gaëtan Hendrickx. Een gevleide zege want FCV Dender was minstens de evenknie van SK Deinze.

Deinze-coach Marc Grosjean voerde in vergelijking met de gewonnen thuiswedstrijd tegen Club NXT drie wijzigingen door. Denis Prychynenko (terug na schorsing), Jannes Vansteenkiste en Mamadou Koné namen de plaatsen in van Leo Quintero, Christophe Janssens en Liridon Balaj. Dylan De Belder (terug na schorsing) ging als bankzitter van start. Bij FCV Dender stonden coach Regi Van Acker en spits Michael Lallemand tegenover hun ex-ploeg.

SK Deinze dwong in de eerste helft meer balbezit (65 tegenover 35 procent) en hoekschoppen (vier tegenover twee) af, maar kon ondanks dit overwicht weinig kansen creëren. Koné dreigde met een schot naast het thuisdoel. De Tigers schreeuwden ook om een strafschop wegens handspel van Kjetil Borry, maar scheidsrechter Toeback ging hier niet op. FCV Dender speelde goed gegroepeerd en kwam enkele malen dicht bij een doelpunt.

In de tweede helft schiep de thuisploeg opnieuw enkele goede kansen, maar doelman Nacho Miras behoedde zijn ploeg voor een achterstand. De oranjehemden konden hier weinig tegenover stellen, maar het venijn zat in de staart van de wedstrijd. Dylan De Belder liet een fraaie kans onbenut. Vijf minuten later trapte Hendrickx zijn ploeg van de hel naar de hemel. Bij puntenverlies was SK Deinze veroordeeld tot deelname aan de degradatie play-offs.

De beslissing valt op de slotdag op zaterdag 11 februari. Competitieleider RWDM, SK Beveren, Beerschot en Club NXT zijn al verzekerd van deelname aan de promotie play-offs. De resterende twee tickets worden verdeeld tussen de vier teams die op de slotdag toevallig tegenover elkaar staan. Lierse Kempenzonen (33 punten) krijgt het bezoek van SK Lommel (32 punten). SK Deinze (30 punten) speelt gastheer voor RSCA Futures (31 punten). SK Deinze is bij een zege afhankelijk van het resultaat in de partij tussen Lierse Kempenzonen en SK Lommel. Zelfs het doelsaldo kan dan beslissend zijn.

“De rug gerecht”

“Het was een moeilijke wedstrijd maar ik ben opnieuw tevreden over de werkkracht van mijn ploeg”, aldus Grosjean. “Iedereen was met die belangrijke zesde plaats bezig. We komen van ver. SK Deinze stond enkele maanden geleden op de laatste plaats en de promotie play-offs leken niet meer mogelijk. Mijn groep heeft de rug gerecht. Het is fantastisch dat wij op de slotdag nog steeds meedingen naar een plaats in de top zes.”

“We wisten dat we uit onze laatste drie opdrachten het maximum dienden te puren. We hebben zowel tegen Club NXT als tegen FCV Dender afgezien, maar we trokken tweemaal aan het langste eind. Het wordt tegen RSCA Futures opnieuw een geladen duel, maar we weten wat er op het spel staat. Het zal ons aan motivatie niet ontbreken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten