Voetbal  Challenger Pro League  FCV Dender - KMSK Deinze 0-1

Gaëtan Hendrickx velt zwaar vonnis voor verdienstelijk Dender: “Deze onverdiende nederlaag smaakt zuur”

Joachim Ngongo (rechts) probeert Steve De Ridder te snel af te zijn.© dsj

Denderleeuw -

Met een late treffer ging Deinze op een diefje met de volle buit aan de haal. Dender bleef verweesd achter met een 1 op 21 en moet nog volop aan de bak in de degradatiestrijd. Met de versterkingen Ruyssen en De Bruyn in steun lijkt Dender wel gewapend om de klus te klaren.

Wim Redant

Dender startte in hoogste versnelling met een poging van aanvoerder die verrassend op de paal strandde waarna de rebound van Lallemand via Prychynenko in het zijnet verzeilde. Aan de overzijde trapte Dansoko in het zijnet tot grote woede van zijn coach Marc Grosjean die druk gesticuleerde dat de bal breed moest gelegd worden. Kone trapte rakelings naast. Hendrickx zette voor op Schuermans waarbij Borry de bal met de hand beroerde. Dender ontsnapte aan een elfmeter bij afwezigheid van een VAR.

Dender-coach Regi Van Acker koos voor het recept uit de heenronde door het balbezit aan Deinze te laten en op de omschakeling te mikken. De Bruyn kwam in schietpositie, maar legde de bal onzorgvuldig breed op Myny. De Bruyn kon via Schuermans Marzo bereiken, maar die mikte van dichtbij op Miras. Een knal van Marzo zeilde via Prychynenko in hoekschop.

Na rust kon Borry niet besluiten waarna Rodes over kopte. Myny knalde een wenkende kans hoog over. Miras diende een schot van Hens te lossen, maar er volgde geen rebound. Cukur zag Miras een vrijschop uit de hoek ranselen. Na zeventig minuten nam de Denderleeuwse dominantie af. Na een vlijmscherpe counter liet Dansoko de flankvoorzet te ver van de voet springen. Na een vrijschop van De Ridder verzeilde de kopbal van Hendrickx tot bij Debelder die van dichtbij zijn schot loste. Na een slecht ontzetten van Borry prikte Deinze-aanvoerder Hendrickx de bal tegen de netten wat tot euforie leidde bij de oranjehemden terwijl het Dender Football Complex in droefenis werd gedompeld. Gies rukte nog mee op bij een hoekschop wat tot een heet standje leidde, maar Myny noch Ngongo raakten door een bos van spelers. Dylan Ragolle vierde zijn rentree in de driemansdefensie waar de pas herstelde verdediger een prima indruk maakte.

“De beste en gevaarlijkste ploeg verloor helaas”, aldus coach Regi Van Acker. “We toverden een sterke prestatie op de mat. Enkel in het eerste kwartier zorgde Deinze voor wat dreiging. Deze onverdiende nederlaag smaakt zuur.”

Deinze plaatste slechts twee ballen tussen de palen, maar dat volstond om er de winnende treffer uit te puren en dat lag zwaar op de maag. “We verloren totaal onverdiend”, gaf de coach nog mee. “Voorafgaand aan de tegentreffer werd er ten onrechte een fout in ons nadeel gefloten wat het nog erger maakt. Ja, ik ben bijzonder kwaad op de ref. We moeten nu wel vooral rustig blijven. Dender is duidelijk aan het groeien. Deinze zette sedert de komst van Grosjean een sterke reeks neer, maar wij lieten onze tegenstrever toch alle kleuren van de regenboog zien. Uiteraard zijn we enorm ontgoocheld, maar we moeten ons optrekken aan de geleverde prestatie.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten