Israëlisch leger zegt “vijf aanvallers” te hebben gedood bij raid op vluchtelingenkamp

© REUTERS

Het Israëlische leger heeft maandagochtend vijf Palestijnen gedood tijdens een raid op het Palestijnse vluchtelingenkamp van Aqabat Jabr, dat grenst aan de stad Jericho, op de bezette Westelijke Jordaanoever. Dat heeft een Israëlische ambtenaar verteld aan persbureau AFP.

jvhBron: BELGA

Eerder maandagochtend verklaarde het Israëlische leger nog dat tijdens de “antiterreuractie”, die naar verluidt bedoeld was om de daders van een recente anti-Israëlische aanslag in het gebied aan te houden, “verschillende gewapende aanvallers werden gedood nadat ze het vuur hadden geopend op soldaten die in het gebied actief waren.” Naar eigen zeggen zouden dat dus vijf dodelijke slachtoffers zijn.

Het Palestijnse ministerie van Volksgezondheid liet kort na het incident op zijn beurt weten dat “drie Palestijnen vandaag bij de aanval op Jericho werden geraakt door kogels van de Israëlische bezetter”. Een van hen liep naar verluidt een hoofdwonde op en verkeert in kritieke toestand, en de andere twee raakten gewond aan de armen en zijn in stabiele toestand.

De radicale Palestijnse beweging Hamas zegt in een verklaring dat het rouwt om een onbekend aantal strijders die zijn gedood in “een gewapend conflict met de zionistische bezetting”, zonder verdere details te geven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten