Auto rijdt in gevel van café in Sint-Jans-Molenbeek

Themabeeld© MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek heeft maandagochtend een zwaar verkeersongeval plaatsgevonden. Daarbij raakten zowel de bestuurder als de passagier van een personenwagen ernstig gewond, maar geen van beiden verkeerde in levensgevaar. Dat meldt de Brusselse brandweer.

Janne EijckmansBron: BELGA

Het ongeval vond omstreeks 5.30 uur plaats in de Vier-Windenstraat in Sint-Jans-Molenbeek. De bestuurder van een personenwagen verloor er om een nog onduidelijke reden de controle over het stuur, waarna de wagen eerst tegen een stelling botste en vervolgens tegen de gevel van een café knalde.

“De dokter van het MUG-team heeft de passagier, met duidelijke instructies, begeleid om zichzelf te bevrijden uit zijn benarde positie”, zegt brandweerwoordvoerder Walter Derieuw. “De bestuurder en de passagier waren beiden bij bewustzijn en werden overgebracht naar het ziekenhuis. Hun toestand ziet er goed uit. De brandweer stabiliseerde de stelling met stansoenen en heeft de dwarsbalk boven de vitrine van het café gestut.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten