Voetbal 1ste provinciale Wambeek Ternat

Wambeek Ternat van trainer Yves De Corte pakt op de valreep de volle buit in BOKA United: “Eindrondeticket zou na moeilijk seizoen de kers op de taart zijn”

Yves De Corte: “Ik ben trots op mijn spelers.”© Geert Tresignie

In een echte derby met veel inzet, duels en spanning trok Wambeek Ternat zondag tegen BOKA United op de valreep aan het langste eind. Invaller Yarne Vanden Bossche maakte het winnende doelpunt.

Luc Brys

“In eigen huis is BOKA United steevast een moeilijke tegenstander en dat was nu niet anders”, vindt Yves De Corte, de trainer van Wambeek-Ternat. “Voor de rust hadden we veldoverwicht en meer balbezit en op aangeven van Nick Marchoul maakte spits Samuel Kaponda het openingsdoelpunt. Een defensief foutje kostte ons echter snel de gelijkmaker. Nog voor de rust bracht een weer fitte Alessandro Astorino ons op 1-2 en dat zal hem deugd gedaan hebben. Astorino was anderhalf jaar buiten strijd met knieperikelen en twee knieoperaties. Na enkele invalbeurten is hij nu weer klaar voor het grote werk.”

Speler B-ploeg maakt verschil

Met de 1-2 voorsprong bij de rust had FCWT geen gewonnen spel, want een in puntennood verkerend BOKA sloeg in de tweede helft fel terug. “We hadden het niet onder de markt. BOKA speelde met veel intensiteit en druk naar voor. Op een goed uitgespeelde tegenaanval kwam de thuisploeg dan ook langszij, zodat een gelijkspel in de maak leek. De ingevallen Yarne Vanden Bossche schonk ons echter in extremis nog de volle pot na een knappe actie van Matthias Crauwels. De 20-jarige Yarne Vanden Bossche is een speler van onze B-ploeg in vierde provinciale, maar krijgt al enkele wedstrijden een zitje op de bank.”

Wambeek Ternat blijft na de uitzege in de race voor een eindrondeticket en heeft met Grimbergen en Veltem nu twee thuiswedstrijden voor de boeg. “Ondanks het vele blessureleed dit seizoen blijven we in de kopgroep achter het ongenaakbare Fenixx. Een eindrondeticket is geen must, maar net als vorig seizoen willen we graag de kers op de taart. Het zou een mooie beloning zijn voor een moeilijk seizoen met veel pech en blessureleed. Ik ben alvast trots op mijn spelers.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten