Voetbal 2de afdeling VV A SV Oostkamp

Senne Decloedt staat tegen Oudenaarde voor het eerst dit seizoen aan de aftrap bij SV Oostkamp: “Gelijkspel was meer dan verdiend”

Senne Decloedt was blij dat in de slotminuten de nederlaag nog vermeden werd.© Rudy Declerck

SV Oostkamp sleepte zaterdag met een gehavend elftal in blessuretijd een oververdiend 2-2-gelijkspel uit de brand tegen een uitgekookt Oudenaarde. Volgende zaterdag wacht alweer een moeilijke wedstrijd op RC Gent.

Philippe Decruynaere

Coach Kurt Delaere moest door de blessure van Broes Willem en de schorsing van Thijs Benoot serieus sleutelen aan het verdedigende compartiment zijn elftal. Lucas Maus verhuisde van het middenveld naar de verdediging en Arvid Lenihan verliet zijn vertrouwde rechterflank om plaats te nemen in het hart van de defensie. Toen ook de kapitein van de rood-witten na een stevige kniestoot in de rug van het veld moest, bleef enkel Diëgo Bragard over van zijn typeverdediging.

“Het was even wennen, maar ik ben al bij al tevreden over mijn wedstrijd”, vertelde Lucas Maus. “Het eerste doelpunt van Oudenaarde viel na een hoekschop, waarbij na een geharrewar de bal pardoes in de voeten van een bezoeker viel. Hun tweede goal kwam tot stand na een dubieuze spelhervatting. Het is een kunst om uit twee kansen evenveel doelpunten te scoren, maar eigenlijk verdienden we niet om na een degelijke eerste helft op deze manier afgestraft te worden.”

Al in de eerste minuten van de tweede helft was duidelijk dat Oostkamp zo snel mogelijk de aansluitingstreffer wilde scoren. Die kwam er toen de thuisploeg op het uur een strafschop kreeg na duidelijk handspel van een bezoeker. Jules Vanhaecke zette de elfmetertrap feilloos om. “Tijdens de rust geloofde iedereen er nog in dat het niet verloren was”, aldus routinier Senne Decloedt, die voor het eerst dit seizoen aan de aftrap stond. “We speelden wellicht niet onze beste wedstrijd van het seizoen, maar het gelijkspel was meer dan verdiend. We speelden soms iets te slordig en wellicht ook een beetje te overhaast. In de tweede helft creëerde Oudenaarde geen enkele kans. De gelijkmaker van Louis Declerck in de laatste minuten van de wedstrijd was meer dan verdiend. We bleven er in geloven en uiteindelijk werden we beloond voor onze aanvalsdrift. Er zat misschien meer in, maar uiteindelijk mogen we tevreden zijn met het gelijkspel. Het voelt zeker niet aan als een overwinning, maar ik ben toch blij dat we niet verloren.”

Beschimpt en bespot

Diëgo Bragard stapte ontgoocheld van het veld en moest duidelijk nog bekomen van de emoties. “We verdienden meer, want we waren de betere ploeg. Oudenaarde creëerde in de tweede helft geen enkele kans. Ik kan vrede nemen met een gelijkspel, maar niet met de onsportieve houding van de tegenstrever. Ik werd gedurende de hele tweede helft vanuit de dug-out van de bezoekers beschimpt en bespot door de staf en de spelers. Dit kan je moeilijk nog sportief noemen.”

“Ik denk dat wij uiteindelijk met een beter gevoel van het veld stappen dan de tegenstrever”, gaf coach Kurt Delaere nog mee. “Ons tweede doelpunt in de slotminuten was meer dan verdiend. Met wat meeval kwamen we al veel vroeger terug op gelijke hoogte, maar al bij al ben ik best tevreden met de prestatie van mijn jongens. Zaterdag wacht een heel moeilijke verplaatsing naar RC Gent. Gelukkig recupereer ik Thijs Benoot en hopelijk is ook Broes Willem hersteld. De blessure van Arvid Lenihan zag er redelijk ernstig uit. Hopelijk valt het mee, want hij is een belangrijke speler voor mijn ploeg.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten