Voetbal 3de afdeling VV A KVE Drongen

Thijs De Rock geniet bij KVE Drongen met volle teugen van winnende treffer: “Was echt wel van moeten”

“We beseffen dat we nog lang niet zeker zijn van behoud”, wil Thijs De Rock nog niet op zijn lauweren rusten.© Nic Declercq

Drongen -

KVE Drongen realiseerde in de slotminuten van de partij tegen VW Hamme een enorme ommekeer. Dankzij doelpunten van Jarne De Bruyne en Thijs De Rock kon Drongen een 1-2-achterstand ombuigen in een 3-2-zege. “Het is leuk als je wint tegen Hamme en het is uiteraard ook een formidabele opsteker voor de hele groep. Anderzijds moet je ook wel de nodige punten pakken tegen je rechtstreekse concurrenten”, zegt Thijs De Rock.

Stefan Smet

Voor Thijs De Rock smaakt de zege dan ook bijzonder zoet. “Deze overwinning was misschien een tikje onverwacht, maar we spelen sinds de winterstop best op niveau. Zonde dat we tegen Tempo Overijse die nipte 0-1-nederlaag leden. Nu tegen Hamme leken we ook met lege handen achter te blijven, maar het is natuurlijk heel fijn dat we uiteindelijk toch nog konden zegevieren”, kraait De Rock van de pret. “De concurrentie zit ook niet stil. Alle ploegen die in onze buurt staan, pakten dit weekend punten. Het was dus echt wel van moeten. Vooral Eendracht Aalter is indrukwekkend bezig. We kennen hen al lang en meestal beginnen ze heel sterk aan het seizoen, maar nu is het eens omgekeerd. Er steekt heel veel kwaliteit in hun groep en nu veel jongens terugkomen uit blessure is het niet zo’n verrassing dat ze vijftien op vijftien pakken.”

Hamme kon lange tijd de periodetitel wel ruiken, maar uiteindelijk ging de zege toch naar Drongen, dat een goede zaak doet in de rangschikking. “SK Roeselare-Daisel, KSC Wielsbeke en HO Kalken staan nu ook weer binnen bereik en dat geeft ons wel een boost. Je merkt ook dat in deze reeks niemand op voorhand zeker is van een overwinning. Blessures en schorsingen hebben ook een grote invloed.”

Dankzij een negen op vijftien heeft Drongen de voorbije weken in elk geval de sfeer flink opgekrikt. “We beseffen dat we nog lang niet zeker zijn van het behoud. Vooral ook omdat de ploegen onder ons punten blijven pakken. Daardoor moeten we elke week vol aan de bak en mogen we zeker niet achterover leunen. Dat kan pas na de volgende speeldag wanneer we een vrij weekend hebben.”

Streefdoel

Volgend weekend wacht er KVE Drongen evenwel opnieuw een pittige opdracht. De Rock en ploegmaats gaan dan op bezoek bij koploper FC Voorde-Appelterre. “Na die partij zullen we een nieuwe evaluatie maken en proberen te bekijken hoeveel punten we nodig hebben. Vooraf dachten we aan 35 punten en dat lijkt me nog altijd een streefdoel. We ontvangen nog Eendracht Wervik en spelen ook nog op bezoek bij FC Eppegem, dat worden ongetwijfeld de zespuntenmatchen.”

“Het is enerzijds leuk als je wint tegen Hamme en het is uiteraard ook een formidabele opsteker voor de hele groep. Anderzijds moet je ook wel de nodige punten pakken tegen je rechtstreekse concurrenten. Het stemt me ook wel tevreden dat we steeds meer voetballend de oplossingen vinden en dat geeft me moed op een goede afloop. De komst van Nicolas Van Buyten, die zijn contract bij Merelbeke ontbond en vorige week tot het einde van het seizoen bij ons tekende, was in dat aspect ook zeker een pluspunt. Hij speelt op de tien en is met zijn ervaring een heuse versterking voor het team.”

Aangeboden door onze partners