Voetbal 2de afdeling VV A KSC Dikkelvenne

KSC Dikkelvenne vergeet zichzelf te belonen in Harelbeke: “Jammer dat de zegereeks na een goede match stopt”

Joenes Kasmi van Harelbeke treft doelman Tibo Gabriel op zijn weg.© Bart Vandenbroucke

Dikkelvenne -

Geen vijfde driepunter op rij voor de ploeg van voorzitter Geert Gevaert en die had in het Harelbeekse Forestierstadion best wel gekund, gemoeten zelfs. KSC Dikkelvenne morste met kansen en slikte een te vermijden doelpunt. Nu volgen twee thuiswedstrijden tegen KM Torhout en Jong Cercle.

Freddy De Geest

Een halfuur lang holde de thuisploeg achter een ongrijpbare bal, maar dat resulteerde enkel in een doelpunt van Soriba Sylla na voorbereidend werk van Cédric Deceuninck. Coach Lieven Gevaert had de spelers in de aanloop naar de wedstrijd tegen de Ratten veelvuldig gewaarschuwd voor stilstaande fasen en het gevaar dat er dan in de tweede zone is. “Ontgoocheling overheerst”, zegt coach Lieven Gevaert. “We hebben niets weggegeven. Onze doelman moest geen enkele bal pakken, maar finaal staat er wel 1-1 op het scorebord. In het derde kwartier hadden we het moeilijk toen de thuisploeg overschakelde op powerplay. Dat was vorige week in Zelzate ook zo, maar toen hielden we stand. We vergaten in de periode dat Harelbeke lange ballen trapte te voetballen en speelden zo in de kaart van de tegenstrever. De gelijke stand aan de rust gaf het spelverloop onvoldoende weer.”

Sterke bank

In het slot van de wedstrijd knutselden de invallers Jelle De Schryver en Jahrdell Constansia een dot van een kans in elkaar voor topschutter Dennis Van Vaerenbergh, maar die gaf deze keer niet thuis. Uitblinker Deceuninck mikte in de slotminuut van dichtbij over de lat nadat een bal van Constansia via de lat opnieuw het veld was ingesprongen. “We hadden deze wedstrijd altijd moeten winnen, maar daar koop ik weinig mee. Ik ben wel blij met het geleverde spel en de sterke invalbeurten. Een sterke bank blijft een niet te onderschatten troef. Dat we in het slot niet te missen kansen niet verzilverden, gaan we niet uitvergroten. Dat kan gebeuren. Na de dertien op vijftien kunnen we het vervolg met een geruster gemoed aansnijden. We moeten niet direct naar beneden kijken. Thuis (1-1, red.) verdienden we tegen Harelbeke al meer en dat was nu opnieuw zo.”

Dikkelvenne laat wel een unieke kans liggen om door te schuiven naar de zevende plaats. Met 29 punten op de teller hoeft Dikkelvenne zich echter geen grote zorgen te maken. Zoals het sinds enkele weken speelt, is de kans bijzonder groot dat het in de volgende wedstrijden het puntenaantal nog gevoelig aandikt. “In Zelzate overleefden we vooral op mentaliteit, maar in Harelbeke was ons spelniveau kwaliteitsvol. Daar moeten we verder op bouwen”, voegt Nasseredine Mazouz er nog aan toe.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt