Wielrennen Elite EK piste in Grenchen

Jules Hesters van de Ronde van Valencia naar de piste in Grenchen: “Meedoen voor de medailles, tegen wie maakt me niet uit”

Jules Hesters: “In de aanloop naar woensdag moet ik mijn benen laten herstellen en mijn hoofd vrijmaken.”© Geert De Rycke

Gent -

Gentenaar Jules Hesters reed de Ronde van Valencia als voorbereiding op de Europese pistekampioenschappen in het Zwitserse Grenchen. De renner van Team Flanders-Baloise rijdt er woensdag op de openingsdag van het EK de afvalling. Gianluca Pollefliet rijdt woensdag de reeksen van de ploegenachtervolging. Later deze week komen Fabio Van Den Bossche, Robbe Ghys en Lindsay De Vylder nog in actie.

Freddy De Geest

Jules Hesters reed de Ronde van Valencia uit, maar kreeg een storende OTL (buiten de tijdslimiet, red.) achter zijn naam. “Ik heb afgezien, maar daar was het me om te doen”, zegt Jules Hesters vanop de luchthaven in Valencia. “Dit was een ronde van een bijzonder hoog niveau en dus een bijzonder mooie opportuniteit. Dat ik in de slotrit Valencia pas bereikte tien seconden na het sluiten van de tijdslimiet was zuur, maar het bederft de pret niet. Deze zware vijfdaagse rijden, maakt deel uit van een groter plan en heeft als doel om me een betere coureur te maken. In een latere fase moeten we van het harde werk de vruchten plukken. Aangezien het klassement nog niet in een beslissende plooi lag, was het meteen oorlog en dat brak me zuur op.”

“Ik hoop dat ik maandagavond nog even de benen kan losgooien”, gaat Hesters verder. “Zo een reisdag is altijd vermoeiend. De voorbije week ben ik niet met het EK bezig geweest. Dat heeft geen enkele zin. In de aanloop naar woensdag moet ik mijn benen laten herstellen en mijn hoofd vrijmaken. We hebben nog wel wat tijd om te focussen op de afvalling. In deze discipline heb ik al bewezen dat ik goed voor de dag kan komen. Ik heb er geen idee van welke impact de Ronde van Valencia daarop zal hebben. In functie van de toekomst wordt het sowieso een leerrijke ervaring. Uiteraard is het EK een doel, maar er is meer. Dit jaar krijg ik kansen om grotere koersen te rijden en daarin wil ik me bewijzen.”

Vlaams voorjaar

“Ik weet niet tegen wie ik woensdag moet rijden en daar ben ik ook niet mee bezig. Ik wil net als altijd meedoen voor de medailles. Ik zie wel wie mijn pad kruist. Na de afvalling vlieg ik terug naar Spanje voor wedstrijden in Murcia en Almeria. Daarna ben ik een vier dagen thuis vooraleer ik vertrek naar de Nations Cup in Jakarta. Daar zetten we de jacht op belangrijke puntenwinst in. Mijn Vlaams voorjaar begint met de GP Jean-Pierre Monseré. Daarna volgen nog een paar Vlaamse voorjaarswedstrijden in de aanloop naar Gent-Wevelgem. Al die koersen maken deel uit van het plan om jaar na jaar wat beter te worden”, zegt de 24-jarige Gentenaar tot slot.

Aangeboden door onze partners