Voetbal 3de afdeling VV A FC Eppegem

Ilias Assalhi schenkt Eppegem met twee goals zege van de hoop: “Het seizoen is nog lang, we geloven er nog in”

Ilias Assalhi. “Ik heb er vertrouwen in dat het kan goedkomen.”© Kms

Na vijf nederlagen op rij slaagde rode lantaarn Eppegem er zondag tegen Jong Lede nog eens in om de drie punten thuis te houden. Opvallend: net als bij de vorige twee Zemstse zeges scoorde Ilias Assalhi twee keer. Dat ook de andere staartploegen punten sprokkelden, kon de pret niet bederven.

Kristof Somers

“Al een heel seizoen proberen we alleen op onze eigen prestatie te focussen”, vertelt doelpuntenmaker Assalhi. “Dat zowel Wervik als Rumbeke zijn wedstrijd zaterdag al had gewonnen, zorgde dus niet speciaal voor extra druk binnen de spelersgroep. We doen er goed aan om in onze situatie alleen naar onszelf te kijken.”

Na twintig minuten bracht Assalhi zijn ploeg zondag op voorsprong. “Via een bezoeker kreeg ik de bal in mijn voeten. Vervolgens kon ik de verdediger dribbelen en hun doelman had geen verhaal tegen mijn schot. Ook in de slotfase wist ik nog te scoren, mijn zesde van het seizoen. Dat ik bij alle drie onze zeges telkens twee keer scoorde? Daar had ik nog niet bij stilgestaan. Voor mij blijft het belangrijkste dat het team kan winnen. Of ik dan scoor of niet is bijzaak, maar het is wel leuk om de ploeg ermee te helpen.”

Geconcentreerd van de start

Een opsteker was de driepunter alleszins wél. “Voor mezelf zeker, want na mijn rode kaart vorige week was ik blij dat ik tegen Jong Lede nog aan de aftrap kon komen. En voor de ploeg natuurlijk ook. In de voorbije wedstrijden zijn we iets te vaak te slap aan de partij begonnen. We proberen er aan te werken dat we van bij het begin geconcentreerd staan te voetballen, met de hele ploeg. Tegen Jong Lede lukte dat goed. Er waren wel acties langs beide kanten en ook de bezoekers speelden zeker geen onaardige match. Maar wij toonden ons efficiënter en dat heeft de uitslag bepaald. Het wordt nu zaak om verder te werken op dit elan. Het seizoen is nog lang. We geven alleszins niet op. We doen ons best en zien wel waar we uitkomen. Ik heb er vertrouwen in dat het kan goedkomen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt