Voormalige miss (28) confronteert klanten nadat ze per ongeluk grove berichten over haar uiterlijk ziet tijdens online gesprek

Whitney Sharpe (28) werd in 2016 Miss Massachusetts USA en heeft zich de voorbije jaren ontpopt tot een succesvolle zakenvrouw. De voormalige miss runt haar eigen verkoopbedrijf, maar ondervindt naar eigen zeggen vaak dat ze “een vrouw in een mannenwereld” is. Zo kreeg ze tijdens een gesprek met een potentiële klant plots enkele grove berichten over zichzelf onder ogen toen een van de medewerkers zijn scherm deelde om een video te tonen. Maar dat liet ze niet zomaar gebeuren.

pjvBron: Today, NY Post

“Wat een seksbom”, stond er onder meer te lezen en dat was volgens Sharpe nog een van de beschaafdere opmerkingen. Toen de mannen hun fout doorhadden, wilden ze gewoon verdergaan, maar de zakenvrouw liet niet met zich sollen en wachtte tot de gesprekken over het product van het bedrijf waren afgelopen voor ze de confrontatie aanging. “Ik vocht de tranen terug en probeerde kalm mijn mening te geven, hoewel mijn handen beefden”, aldus de ex-miss. “Vrouwen krijgen altijd het verwijt dat ze te emotioneel zijn, dus dat wilde ik koste wat het kost vermijden.”

Whitney Sharpe werd in 2016 tot Miss Massachusetts USA gekroond, nu runt ze een verkoopbedrijf© Getty Images

De video van Sharpe werd intussen al meer dan 14 miljoen keer bekeken op sociale media en schoonheidskoningin kreeg al honderden berichten van vrouwen die dagelijks hetzelfde meemaken op de werkvloer. “Het is 2023, kan dit stoppen?”, vraagt de Amerikaanse zich luidop af. Sharpe wilde het online gesprek delen om anderen te helpen en te tonen dat ze niet alleen staan als ze het slachtoffer worden van seksuele intimidatie. Ze kreeg intussen een officiële verontschuldiging van de CEO van het bedrijf , dat ze niet bij naam wil noemen, maar volgens de ex-miss “klonken die niet oprecht”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten