Slagerij Renmans in Mariakerke gaat eind volgende maand definitief dicht

Beeld ter illustratie.© evr

Mariakerke -

De vestiging van slagerij Renmans bij de Aldi op de Brugsesteenweg in Mariakerke sluit de deuren. Vanaf eind maart kunnen klanten er niet meer terecht, het personeel wordt overgeplaatst.

Fien Lakiere

Op 25 maart sluit slagerij Renmans in Mariakerke na tientallen jaren de deuren. De directie besliste om het filiaal te sluiten, bevestigt een van de medewerkers. Een aflopende huurovereenkomst, een gedaalde omzet en een ouder publiek zouden de redenen zijn van de sluiting. Klanten kunnen voortaan terecht bij Renmans in Wondelgem, Evergem, Sint-Denijs-Westrem, Destelbergen, Gentbrugge en Lochristi.

“Er zijn al verschillende winkels gesloten, maar we hadden het zelf niet zo snel verwacht”, zegt een van de personeelsleden. “Sommige collega’s werken er al dertig jaar. We worden allemaal overgeplaatst naar andere winkels. De klanten reageren ontgoocheld, maar ik denk wel dat een deel van hen meekomt.”

De slagerij bevindt zich in het gebouw van Aldi. Het filiaal van de winkelketen was in 2021 nog vier maanden dicht voor verbouwingen. De vernieuwde winkel werd groter, duurzamer en kreeg een uitgebreider aanbod.

LEES OOK. Aldi Mariakerke gaat na vier maanden verbouwen terug open: “Groter en duurzamer”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten