Politie controleert 2.660 voertuigen op snelheid, daarvan rijdt 5 procent te snel

© Jeffrey Roos

Jabbeke -

Vrijdag werd op verschillende plaatsen gecontroleerd op snelheid door de lokale politie van politiezone Kouter. Van de 2.660 voertuigen, reden er 137 te snel.

Jeffrey Roos

Er werd gecontroleerd op de Gistelsteenweg in Jabbeke ter hoogte van kilometerpalen 6.7 en 8.2. Bij een eerste controle werden 1.513 voertuigen gecontroleerd. Daarvan reden er 104 te snel. 23 keer werd er overgegaan tot onderschepping. Van de 23 afgenomen ademtesten blies niemand positief. Daarnaast werden processen-verbaal opgemaakt voor een nummerplaat, twee keer voor het niet in bezit zijn van een geldig keuringsbewijs en twee keer omdat het verzekeringsbewijs ongeldig was. Een voertuig voldeed niet aan de technische eisen en er werden drie onmiddellijke schikkingen gegeven voor het gebruik van de GSM achter het stuur.

Tijdens de tweede controle werden 1.147 voertuigen gecontroleerd. Daarvan waren er 33 in overtreding. Dertien voertuigen werden onderschept door de politie, de bestuurders bliezen allemaal safe. Verder werden nog twee processen-verbaal van waarschuwing gegeven inzake de keuring en een onmiddellijke schikking voor het gebruik van de GSM achter het stuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten