KAART. Jong Keukengeweld is terug: hier kunnen jongeren binnenkort goedkoper gastronomisch tafelen

© Shutterstock

De actie Jong Keukengeweld van Toerisme Vlaanderen en Horeca Vlaanderen is terug. 54 jonge topchefs geven jongeren tot en met dertig jaar de kans om zowel in maart als oktober bij hen van een driegangenmenu met aangepaste dranken te genieten “tegen een zeer aantrekkelijk tarief” van 59 euro per persoon.

De 54 geselecteerde chefs werden maandagnamiddag voorgesteld op de site van C-mine in Genk. “De liefde van de Vlaming gaat nog steeds door de maag en die lust al dat lekkers van ons onstuimig culinair talent wel”, zei Vlaams minister van toerisme Zuhal Demir (N-VA) bij de voorstelling. “Proeven van Vlaamse gastronomie, lokale producten waarderen en de zintuigen prikkelen, dat is Jong Keukengeweld. En deze nieuwe jonge garde heeft er zin in om ons terug met open armen te ontvangen en smakelijk in de watten te laten leggen.”

Naast jongeren goedkoper gastronomisch te laten tafelen, zal deze selectie van 54 chefs Vlaanderen ook een jaar lang vertegenwoordigen in binnen- en buitenland door hier samen te komen om te koken maar ook samen op internationale culinaire excursie te gaan. Het voordeeltarief van 59 euro geldt enkel voor mensen onder de 31, al kunnen ze ouder gezelschap wel meenemen mits een toeslag. Voor meer info: www.jongkeukengeweld.be.

(csn)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten