Rob Schoofs riskeert drie speeldagen schorsing nadat hij tegenstander “onderuitkegelde” en rode kaart kreeg

© BELGA

Het Bondsparket van de KBVB heeft maandagavond drie wedstrijden effectieve schorsing en 3.000 euro boete voorgesteld als bestraffing voor Rob Schoofs voor diens drieste tackle op Charleroi-speler Nkuba zondag.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

Schoofs ging in de 40e minuut van de partij vol in de tackle, op een moment dat Charleroi een tegenaanval leek te lanceren. Tegenspeler Nkuba had de bal naast Schoofs geplaatst, maar werd hard getroffen door de late tackle van de Mechelaar. Het Bondsparket spreekt van “onderuitkegelen” en vond dat de fysieke integriteit van Nkuba in gevaar was gekomen door het ingrijpen van Schoofs.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het bondsparket zag een te intense tackle, met gestrekt been, op een moment de bal niet meer speelbaar was. In het verleden liep die al twee schorsingen op, telkens ook voor “brutale overtredingen”. Daardoor zag het parket geen ruimte voor een voorwaardelijke schorsing.

KVM en Schoofs kunnen het voorstel weigeren, in dat geval wordt de zaak dinsdagmiddag behandeld door het Disciplinair Comité voor het Profvoetbal.

Aangeboden door onze partners