Man die arts verwondde en vriend neerstak in Sint-Jozefskliniek Izegem aangehouden voor poging moord: “Personeel reageert sereen”

In de spoedafdeling van de Sint-Jozefskliniek viel een man een arts aan met een mes.© if

Izegem -

Maandagnamiddag heeft een man in de Izegemse Sint-Jozefskliniek twee mensen met een lang steekmes verwond. Eerst raakte een spoedarts lichtgewond. Nadien stak de man zijn eigen vriend in de borst. Het slachtoffer raakte zwaargewond, maar verkeert niet meer in levensgevaar. De dader is aangehouden voor poging moord.

Levi Verbauwhede en Jonathan Folens

Maandag rond 16 uur stapten twee mannen de spoedafdeling van de Sint-Jozefskliniek in de Ommegangstraat in Izegem binnen. B.S. (26), die verward overkwam volgens het ziekenhuispersoneel, werd begeleid door een vriend. De urgentiearts besliste om de man naar een onderzoekslokaal te brengen.

Volgens bronnen in de Sint-Jozefskliniek moet de verwarde man zich plots bedreigd gevoeld hebben. Hij haalde een groot steekmes uit zijn broek en stak de spoedarts twee keer. Die kwam gelukkig met oppervlakkige snijwonden vrij.

Vriend zwaargewond

Nadien draaide de man zich om en stak zijn vriend recht in de borst. Het slachtoffer raakte daarbij zwaargewond. Even werd gevreesd voor zijn leven, maar de man is intussen stabiel.

De dader zwaaide daarop met zijn mes in het rond. Het personeel stak zich daarom snel weg in een gesloten ruimte, terwijl het wachtte op de gealarmeerde politiediensten.

De verdachte liep naar buiten en kon niet veel later opgepakt worden door de politie. Hij werd dinsdagavond voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die besliste om de man verder aan te houden voor poging moord. Er zal een psychiater worden aangesteld om hem te onderzoeken.

Rustig en sereen

“De spoedarts die lichtgewond raakte, is enkele dagen werkonbekwaam”, zegt Bernard Ceriez, algemeen directeur van het ziekenhuis. “Gelukkig vallen zijn verwondingen goed mee. De andere patiënt die zwaargewond raakte blijft opgenomen in het ziekenhuis. Hij verkeert niet in levensgevaar.”

De directeur is trots op hoe zijn mensen met de zaak omgaan en voorziet ondersteuning voor wie dat nodig heeft. “De mensen op de spoedafdeling gaan heel rustig en sereen om met de zaak. Zij kregen intussen uitleg over psychologische ondersteuning en weten dat ze een beroep kunnen doen op een psycholoog.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt