Basketbal 1ste landelijke Racing Brugge

Racing Brugge is na woelige maanden nu toch al zeker van behoud: “Proficiat aan de jongens voor deze prestatie in moeilijke omstandigheden”

Alain De Clippel gaat Racing Brugge alweer verlaten, maar toch loodste hij zijn team naar de derde plaats in de poule en een plek in de Play-Ups.© Bart Vandenbroucke

Racing Brugge kent op alle vlakken woelige maanden, maar de vertrekkende coach Alain De Clippel slaagde er nu toch in om het schip de veilige haven binnen te loodsen. Meer zelfs, na de thuiszege tegen Gent-Oost Eagles eindigden de Bruggelingen als derde in hun poule en mogen ze binnenkort deelnemen aan de Play-Ups. Een straffe stunt en een extra troef voor de nieuwe sportief manager Wim Debbaut.

Koen Verdruye

Een paar weken geleden gaf niemand nog een euro om de kansen van Racing Brugge. De club leek de pedalen kwijt en er dreigde door slechte communicatie een uittocht. Net op tijd kon de rust hersteld worden en plots oogt de toekomst van de club veel beter. Zoals geweten werd clubicoon Wim Debbaut ter hulp geroepen en hij probeert nu met man en macht de club weer op de rails te zetten.

“Door de sportieve zekerheid dat we nu al gered zijn, is mijn job er toch een beetje eenvoudiger op geworden”, geeft Debbaut toe. “Spelers weten nu dat we in eerste landelijke blijven en dat is aantrekkelijk genoeg voor spelers en coaches om te komen of te blijven. Ik moet de jongens een dikke proficiat toewensen dat ze dit in deze omstandigheden konden realiseren. Het is mooi dat ze zich tot de allerlaatste dag blijven inzetten voor de club.”

Nog deze week nieuwe coach?

“De ploeg voor volgend seizoen krijgt stilaan vorm en dat geldt ook voor de B- en C-ploeg én onze diverse jeugdteams”, vervolgt Debbaut. “Ik heb er weer een goed oog in en hoop nog deze week de nieuwe coach te kunnen voorstellen. Ik was zoals bekend rond met iemand, maar die haakte in extremis af, zodat het helemaal opnieuw beginnen was. Gelukkig konden we snel de draad weer oppikken en ik heb nu weer drie goede kandidaten. Deze week afronden moet mogelijk zijn. Bij Racing B lag Kurt De Buck al vast en met hem bekijk ik nu hoe we de kern kunnen invullen. We weten voor elke ploeg wat en wie we nodig hebben en we kijken echt weer vooruit in deze club. De rust is teruggekeerd en dat is heel belangrijk. De spelers krijgen nu ook wat rust tot de eindronde start en we hopen dat iedereen ook daarin het beste van zichzelf blijft geven.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten