Linkin Park brengt zes jaar na overlijden van Chester Bennington nieuw nummer uit

De in 2017 overleden Linkin Park-frontman Chester Bennington.© Owen Sweeney/Invision/AP

Zes jaar na het overlijden van frontman Chester Bennington, komt er vrijdag nieuwe muziek uit van de Amerikaanse rockband Linkin Park. Volledig nieuw is het niet: het werd opgenomen tijdens de opnames van de plaat Meteora maar werd nooit uitgebracht.

gjs

“When I’m alone/I’m lost/in these memories/behind my own illusions”: op sociale media deelt Linkin Park een fragment van 18 seconden van een nieuw nummer dat vrijdag uitgebracht wordt. Schrik niet: de kenmerkende schreeuw in het refrein is van de zes jaar geleden Chester Bennington.

LEES OOK. Foo Fighters treedt weer op na dood van drummer, Belgische collega’s weten hoe zwaar dat is: “Het is niet zoals van onderbroek veranderen, he”

Het gaat dan ook niet om een volledig nieuw nummer. Lost werd opgenomen tijdens de opnames van Meteora, de tweede plaat van de band die in 2003 uitgebracht werd met hits als Faint, Numb en Somewhere I belong, maar werd nooit uitgebracht. Het is een manier van Linkin Park om de twintigste verjaardag van de plaat te vieren.

(lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Of er ooit echt nieuwe muziek komt, blijft een vraagteken. Het leek ondenkbaar na het overlijden van frontman Chester Bennington in 2017, maar bandlid Mike Shinoda zette de deur vorig jaar toch op een kier. De pauze van de groep is van onbepaalde duur, zo zei hij, en om de paar weken is er wel contact tussen de resterende bandleden. “Maar er staan geen tournees of nieuwe platen op de planning.” Sindsdien bleef het stil rond de band.

Aangeboden door onze partners

Lees ook