Voetbal 1ste provinciale Deerlijk Sport

Sparta Petegem wordt zijn nieuwe uitdaging, maar succestrainer Fabian Duyck wil Deerlijk Sport eerst nog in top vijf parkeren: “Iedereen gunt me deze kans”

De partij van zaterdag in Diksmuide wordt heel belangrijk voor Fabian Duyck en co. met het oog op de top vijf.© Bart Vandenbroucke

Als promovendus is Deerlijk Sport dit seizoen één van de revelaties in eerste provinciale. De sterke man achter dit succesverhaal is T1 Fabian Duyck. Binnen enkele maanden stapt hij over naar tweedenationaler Sparta Petegem, maar hij wil graag afscheid nemen van Deerlijk met een stek in de top vijf.

Ivan Demeulemeester

Bij Deerlijk Sport gunt men het Fabian Duyck dat hij sportief een stap vooruit kan zetten. “Als club vindt men het spijtig dat ik vertrek, maar de bestuursleden en de spelers gunnen het mij zeker dat ik deze kans krijg en grijp. Sparta Petegem wordt een mooie uitdaging, die ik erg graag en met veel ambitie zal aangaan. Dat is echter toekomstmuziek en de volle focus blijft op Deerlijk liggen, waar wij toch wel op een mooie periode kunnen terugblikken.”

“Het was de ambitie van de voorzitter om na de degradatie uit eerste provinciale snel terug te keren”, vervolgt Duyck. “Er moest wel aan een nieuwe ploeg gebouwd worden, maar wij startten prima. Jammer genoeg werd het seizoen door corona na vijf matchen afgefloten. Vorig seizoen speelden wij een schitterende campagne en in het spoor van het ongenaakbare Wevelgem pakten wij een eindrondeticket. Op basis van de klassering startten wij daarin als favoriet en wij maakten het ook waar, zodat wij weer konden proeven van eerste provinciale. Onze doelstelling was een rustig seizoen draaien en zeker niet in de problemen komen. Ik wilde daarnaast vooral stabiliteit in de groep en niet te veel verloop van spelers. Dankzij een goeie scouting kon de ploeg zelfs verder uitgebouwd worden.”

Puzzel

Er kwamen enkele gerichte versterkingen en Deerlijk ging door op het elan van het vorige seizoen. “De nieuwkomers zorgen niet alleen voor de nodige versterking, maar ook voor een surplus aan ervaring”, vervolgt Duyck. “Ook de jongeren in de ploeg waren een jaartje rijper geworden. De puzzelstukjes vielen snel op de goeie plaats en wij gingen door op ons elan. Daarmee verbaasden wij wellicht vriend en vijand. Na een sterke eerste periode bleven wij meedraaien in het koppeloton. Er waren enkele mindere matchen, maar na een nederlaag stelden wij telkens gelukkig snel orde op zaken. Zo wisten wij de pijnlijke nederlaag op Racing Waregem uit met een 4 op 6. Onze sterkte is dat wij over een vriendengroep beschikken die een goeie mentaliteit toont. Dat merken wij aan de manier waarop de spelers de tactische richtlijnen tot in de puntjes uitvoeren. Op die manier kun je heel ver geraken.”

Duyck wil afscheid nemen in schoonheid. “Met 36 punten zullen wij niet meer in de problemen komen en daarom mogen wij hoger mikken. Het is mijn ambitie en ook die van de groep om er alles aan te doen om in de top vijf te blijven. We staan daar nu al zo lang en het zou een succes betekenen als we dat doel bereiken. We moeten dus punten blijven pakken, het liefst ook zaterdag in Diksmuide in een rechtstreeks duel voor die top vijf. Door de blessure van Dierick en de schorsing van De Waele en Lebsir wordt mijn vrij smalle kern nog wat afgeslankt. Ik heb dus nog wat puzzelwerk.”

Zoals bekend wordt Fabian Duyck volgend seizoen als T1 opgevolgd door Christophe Bostoen.

Aangeboden door onze partners