VTM 2 werkt opnieuw samen met makers ‘Blind getrouwd’ voor exclusief nieuw datingprogramma

VTM is wereldwijd de eerste zender die uitpakt met het nieuwe ‘Gestrand op Honeymoon Island’.

Fans van ‘Blind getrouwd’, scherp uw aandacht. Binnenkort lanceert VTM 2 als allereerste ter wereld de spin-off ‘Gestrand op Honeymoon Island’, een kruising tussen een dating- en survivalprogramma. Vier koppels stappen in het huwelijksbootje onder de tropische zon, en worden nadien aan hun lot overgelaten op een onbewoond eiland.

Wout Desmytere

Net zoals Blind getrouwd – dat oorspronkelijk Married at first sight heette – is het format van Deense makelij, maar VTM 2 is wereldwijd de eerste zender die het programma effectief zal produceren.

Mocht de titel toch al een belletje doen rinkelen: je denkt aan de spin-off van het Amerikaanse Married at first sight: honeymoon island, waarin een mengeling van nieuwe gezichten en kandidaten uit eerdere seizoenen op een eiland werden gedropt. Aan het einde van hun verblijf moesten ze ofwel trouwen, ofwel in hun eentje het eiland verlaten. Het programma liep in 2018 één seizoen op het Amerikaanse Lifetime, maar werd nadien met de stille trom afgevoerd.

Bij VTM wordt benadrukt dat dit om een nieuw concept gaat, dat “de makers ook niet beschouwen als een spin-off van Blind getrouwd.” Toch leest het programma als een combinatie van eerstgenoemde en Expeditie Robinson. Acht - onbekende - kandidaten worden op een eiland aan elkaar gematcht, na een speeddate van zo’n 30 seconden. Zodra het huwelijk is voltrokken, zijn ze volledig op zichzelf aangewezen.

Symbolisch huwelijk

Belangrijke voetnoot: in tegenstelling tot Blind getrouwd, waar experts al maanden voor de camera’s draaien bezig zijn met het screenen van potentiële matches, wordt het huwelijk hier niet opgenomen in het wetboek. Het is een louter symbolische aangelegenheid.

Het wordt dus vooral een relatietest nog voor er goed en wel sprake is van een relatie. Wordt het de vreselijkste huwelijksreis aller tijden of zorgt dit avontuur toch een onafscheidelijke band en uiteindelijk échte liefde? Een startdatum voor het programma geeft VTM 2 nog niet mee, maar lang zullen realityliefhebbers niet moeten wachten. Gestrand op Honeymoon Island wordt nog dit voorjaar op de buis verwacht.

Wederzijds respect

“Het is niet eenvoudig om nieuwe formats te lanceren”, zegt channel manager Kristine Willems. “Maar het geloof in het idee van Snowman (het Deense productiehuis, red.) is zo groot, dat we wel het lef móésten hebben om als eerste te springen. De pure reality past perfect bij de identiteit van VTM 2, dus daar móésten we wel voor gaan.”

De goeie samenwerking tussen VTM 2 en hun Deense collega’s overtuigde die laatsten ervan het format uit handen te geven. “We hebben in het verleden hecht samengewerkt, naar aanleiding van Blind getrouwd. Er is veel wederzijds respect, ze weten dat we de ambitie hebben om van elk verhaal een succes te maken en geloven in de manier waarop we programma’s op het scherm brengen. We blijven ambitieus bouwen aan VTM 2 met – naast sport – pure, eerlijk en verslavende reality als grote sterkhouder.”

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Lees ook