Stedelijk Netwerk Muziek organiseert eerste netwerkmoment in Warande

Het Keizershof mocht in het verleden onder meer Soulsister ontvangen.© RR

Turnhout -

De Facebookpagina was er al, maar nu gaat het Netwerk Muziek van Stad Turnhout ook live. Wie wil bijdragen aan een actieve Turnhoutse muziekscene is vrijdag 24 februari welkom in de Warande.

Met onder meer cultuurhuis de Warande, jeugdhuis Wollewei, verschillende cafés waaronder Het Keizershof en het zomerfestival Summer Sessions zijn er verschillende podiumplekken voor muzikaal talent in Turnhout. “We hebben een rijke, maar versnipperde muziekscene”, vindt stedelijk consulent verenigingsondersteuner Frederik De Clercq, zelf muzikant en audiomaker. “Daar willen we iets aan doen.”

Het Netwerk Muziek bestaat uit mensen die willen bijdragen aan een actieve muziekscene in regio Turnhout en zet in op ontmoeting en meer muziek in en rond de stad. “Vrijdag 24 februari om 19u organiseren we onze eerste bijeenkomst. Tijdens dat netwerkmoment kunnen onder meer muzikanten, organisatoren en promotoren nieuwe contacten leggen, ervaringen delen en ideeën uitwisselen. Er worden ook enkele initiatieven voorgesteld met als doel lokale muziek meer in de kijker te zetten.”

Het Netwerk Muziek komt voor het eerst samen in de Kuub, de tweede concertzaal van de Warande. De avond wordt afgesloten met een drankje en het optreden van Nine and ½ in eetcafé Barzoen aan de Warande. De toegang is gratis, maar deelnemers wordt wel gevraagd om zich in te schrijven. (woad)

www.turnhout.be/netwerk-muziek

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten