Gele tanden en wit haar: actrice is haast onherkenbaar in nieuwe rol

Olivia Colman als Miss Havisham© BBC

De Britse actrice Olivia Colman (49) onderging een ware metamorfose voor de dramareeks Great expectations van de BBC. Compleet met gele tanden en een aftandse trouwjurk is ze bijna onherkenbaar in haar nieuwe rol als Miss Havisham.

Janne EijckmansBron: Mirror, Daily Mail

Hollywood-ster Olivia Colman, onder andere bekend van haar rol als Queen Elizabeth II in The crown, heeft een nieuwe rol te pakken. Ze zal meespelen in een nieuwe bewerking van de Charles Dickens klassieker Great expectations op de BBC.

Colman vertolkt de rol van de mysterieuze en verbitterde Miss Havisham, die er nooit overheen raakte aan het altaar gedumpt te zijn en daarom altijd haar trouwjurk draagt. In de teaser trailer is ze te zien wanneer ze de jonge Pip, een weeskind gespeeld door Tom Sweet, voor het eerst ontvangt in haar Satis House. Naast de versleten trouwjurk en een bloemenkrans op haar hoofd zorgen ook wit haar en gele tanden ervoor dat Colman in niets lijkt op haar personage in The crown.

Great expectations speelt zich af in de jaren 1800 en vertelt het verhaal van Pip, een jongeman die op zoek is naar zichzelf en naar hoe hij moet omgaan met de nieuwe wereld die voor hem opent als hij Miss Havisham ontmoet. Colman wordt in het drama vergezeld door onder anderen Matt Berry (The IT crowd) en Fionn Whitehead (Dunkirk en The Duke). Shalom Brune-Franklin, onlangs nog te zien in Line of duty, zal Colmans geadopteerde dochter Estella spelen.

© AFP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten