Man (31) uit Blankenberge krijgt vijftien maanden cel voor masturberen in het zicht van 13-jarig meisje

Themabeeld© ANP

Een 31-jarige man uit Blankenberge is door de Brugse strafrechter veroordeeld tot 15 maanden effectieve gevangenisstraf voor aanranding en openbare zedenschennis. Een meisje van 13 jaar oud zag hoe Grégory P. stond te masturberen. Het openbaar ministerie had 18 maanden cel gevorderd.

jvhBron: BELGA

Een 13-jarig meisje was op 9 mei 2022 op weg naar school toen ze in Blankenberge zag hoe een onbekende man zichzelf stond te bevredigen. Dezelfde verdachte werd de volgende dag ook opgemerkt door een vriendin van het meisje. Op 12 mei konden politiemensen in burger de beklaagde uiteindelijk inrekenen. Op basis van de persoonsbeschrijving kon hij nog gelinkt worden aan twee gelijkaardige feiten op dezelfde plaats in april en mei 2017. De man zou toen gezien zijn door meisjes van negen tot twaalf jaar oud.

Op 16 april 2022 had Grégory P. ook een seksuele ontmoeting geregeld met een 19-jarige vrouw. In ruil voor 500 euro mocht hij aan het station van Blankenberge aan haar voeten likken terwijl hij zich bevredigde. De beklaagde vertrok met een smoesje en betaalde het slachtoffer nooit. Volgens het OM maakte hij zich daardoor schuldig aan aanranding van de eerbaarheid.

Procureur Fauve Nowé wees daarnaast ook op het strafblad van de beklaagde. Na een veroordeling tot vier jaar cel voor verkrachting had hij pas in februari de gevangenis verlaten. Bij de feiten aan het station droeg hij zelfs nog een enkelband. Volgens het openbaar ministerie is er dus duidelijk een groot recidivegevaar.

De verdediging betwistte enkel de aanranding en de openbare zedenschennis van 9 mei niet. Een dag later zou het slachtoffer volgens meester Jonas Van Oyen niet gezien hebben dat hij zijn geslachtsdeel bovenhaalde. De slachtoffers van 2017 zouden de beklaagde dan weer niet herkend hebben bij een fotoconfrontatie. De rechter volgde het standpunt van de verdediging.

Grégory P. verklaarde wel dat hij een fetisj heeft voor handen en voeten. “Hij beseft dat hij behandeling nodigt heeft voor zijn seksuele problematiek”, aldus meester Van Oyen. De advocaat vroeg tevergeefs om rekening te houden met de vorige veroordeling en geen bijkomende straf meer op te leggen.

Aangeraden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt