Voetbal 2de afdeling VV A KSV Oudenaarde

Driepunter glipt KSV Oudenaarde door de vingers in de toegevoegde tijd: “Een stunt leek in de maak”

“Finaal mogen we niet ontevreden zijn met dit punt”, blikt Leleu terug.© Geert De Rycke

Oudenaarde -

KSV Oudenaarde herstelde zich snel van de zware dreun die het vorige week kreeg van KRC Harelbeke. In Oostkamp liep het team van voorzitter Kurt Vandeputte tot 0-2 uit, maar in de slotminuten glipte de onverhoopte driepunter toch nog door de vingers. Zaterdagavond komt KVK Westhoek op bezoek en de Ieperlingen kunnen de punten ook heel goed gebruiken.

Freddy De Geest

Oudenaarde sprokkelt met mondjesmaat punten en geraakt maar niet weg uit de gevarenzone. Van zijn laatste zes wedstrijden won Oudenaarde enkel thuis van Oostkamp (4-2) en speelde het vier keer gelijk. “Driepunters zijn meer dan welkom, maar die krijg je niet op bestelling”, weet coach Stefan Leleu. “Vooraf teken je in Oostkamp voor een puntendeling. Het is een sterke ploeg die het ons heel moeilijk maakte. Toch liepen we tot 0-2 uit en leek een stunt in de maak, maar met Oostkamp ben je nooit klaar. Dat is opnieuw gebleken. Bij een 1-2-stand werden we teruggefloten voor buitenspel op een ogenblik dat de 1-3 er inzat. Dat zijn momenten die bepalend zijn en de laatste weken in ons nadeel uitdraaien. Op het uur was een aangeschoten bal de aanleiding voor een zeer lichte strafschop. De thuisploeg bleef de scheidsrechter intimideren en die liet zich vangen. Dergelijke fases blijven voer voor discussies.”

“Finaal mogen we niet ontevreden zijn met dit punt”, blikt Leleu terug. “De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat Oostkamp niet verdiende te verliezen. Maar een doelpunt slikken in de toegevoegde tijd is altijd zuur. Een fout op Jérôme Mézine, die een twaalfde keer scoorde, werd niet gefloten. De bal werd voor doel gedropt en na nogal wat geharrewar verdween hij tegen de touwen. Mijn ploeg heeft zich goed herpakt na de zware nederlaag tegen Harelbeke. Ik kan niemand iets verwijten.”

Thimo Spileers verving de zieke Nicolas Mulliez. Victor Van Meenen kreeg de voorkeur op Matt Demets. Aan de rust kwam kapitein Jesse Martens, na zes maanden blessureleed, in het veld voor Lorenzo Heirwegh.

Rechtstreekse concurrenten

Zaterdagavond speelt Oudenaarde een zespuntenwedstrijd tegen KVK Westhoek, dat vorige week zijn trainer bedankte voor bewezen diensten. “Ze hebben ook nog drie spelers aangetrokken”, waarschuwt Leleu. “De puntendeling tegen KFC Merelbeke toont het effect van de wissel al aan. Het wordt een zware wedstrijd, wellicht vergelijkbaar met het duel tegen Harelbeke. Al hoop ik wel op een beter resultaat. We moeten eindelijk eens een wedstrijd tegen een rechtstreekse concurrent winnen. Tegen de toppers doen we het niet onaardig, maar in de strijd om het behoud is winnen van een ploeg die onder ons staat veel belangrijker. Winnen we van de West-Vlamingen, dan hebben we 27 punten en gaapt er al een kloof van acht punten met Westhoek.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt