Pieter Van Roosendael, erevoorzitter Davidsfonds Zandhoven, overleden

Pieter Van Roosendael, zoals hij op zijn rouwbericht staat.© rr

Zandhoven -

Voor de meesten toch heel onverwacht is Pieter Van Roosendael (73) uit Pulle, erevoorzitter van Davidsfonds Zandhoven, overleden.

Aanstaande zaterdag 11 februari om 11.30u vindt het afscheid plaats in het afscheidscentrum op Kloosterheide in Lier. Pieter Van Roosendael overleed op 2 februari. Jaren geleden onderging hij een dubbele longtransplantatie, maar dat was hem niet aan te zien. Hij straalde positivisme en vitaliteit uit en had een zeer brede culturele interesse. Zo genoot hij van het optreden van Vitalski enkele jaren geleden in tuincentrum Rijmenants in Massenhoven, interviewde hij in 2018 vol enthousiasme nog Robbe De Hert in de parochiezaal in Massenhoven kort voor diens overlijden en organiseerde hij even graag de Nacht van de Geschiedenis mee. “Hij had een hele brede interesse”, zegt Roger Bruyns van het Davidsfonds. “Maar poëzie en literatuur waren misschien nog het meest zijn ding. Pieter was een echte mensen-mens. Als iemand ziek was, zei hij altijd spontaan als eerste dat hij wel op bezoek zou gaan. Hij was heel aimabel.”

Kort voor Kerstmis was hij nog op een gezamenlijke activiteit van Davidsfonds Zandhoven en Zoersel. Bij Toast Literair in Pulderbos in januari kon hij jammer genoeg zelf niet meer aanwezig zijn. “We wisten dat hij in Leuven was opgenomen, maar niemand had dit zien aankomen”, zegt Bruyns. “We zijn blij dat we hem nog erevoorzitter hebben kunnen maken, maar het is spijtig dat we dat niet ‘live’ konden doen tijdens een bijeenkomst en hem konden bedanken voor al zijn inzet.”

Over een opvolger als voorzitter wordt nog niet meteen beslist. “We hebben ons hele programma van dit jaar al op punt staan. Er is geen haast. Volgende donderdag 16 februari om 20u komt taalkundige Ruud Hendrickx naar de parochiezaal van Massenhoven. Hij was taaladviseur voor de VRT en Vlaams hoofdredacteur voor de Dikke Van Dale.”

Pieter Van Roosendael was vroeger ook voorzitter van de vzw die de gebouwen van Huize Walden in Malle beheert.  kma

Aangeboden door onze partners