Heraanleg Deinzestraat volgende week van start, aannemer legt werken stil voor voorjaarsklassiekers

Op dit kruispunt met de industriezone De Bruwaan wordt een knelpunt aangepakt. Er komt een afslagstrook en middengeleider, die het oversteken met de fiets zullen beveiligen.© pdv

Oudenaarde -

In opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer wordt op maandag 13 februari gestart met de heraanleg van de Deinzestraat (N459) tussen het Ooikeplein en de N60 in Oudenaarde. De betonverharding wordt vervangen door comfortabeler en stiller asfalt en ook de fietspaden worden vernieuwd. Tussen half maart en half april worden de werken stilgelegd om rekening te houden met het wielerseizoen.

Paul Darragas

“De betonverharding tussen Ooike en Oudenaarde veroorzaakt geluidshinder voor de omwonenden en is bovendien niet comfortabel voor weggebruikers”, aldus het AWV. “Tussen de Windmolenstraat en het Ooikeplein komt er een comfortabel en geluidsarm wegdek.”

“Ook de fietspaden vernieuwen we met comfortabele asfalt, vanaf het Ooikeplein tot de op- en afrit van de N60. Op het kruispunt met industriezone De Bruwaan pakken we een schoolrouteknelpunt aan. Er komt een afslagstrook en middengeleider, die oversteken met de fiets veiliger moeten maken. Ter hoogte van dit kruispunt wordt de bushalte omgevormd tot een ‘hoppingpunt’ (vervoersknooppunt met parkeermogelijkheden voor voertuigen en fietsen, red.) en ook alle andere bushaltes worden toegankelijk gemaakt.”

Aangepaste busdiensten

Voetgangers kunnen steeds langs de werf passeren, voor fietsers en gemotoriseerd verkeer zijn omleidingen voorzien. De dienstverlening van De Lijn wordt aangepast. Tijdens de eerste fase van de werken - van 13 februari tot half maart - worden verschillende haltes afgeschaft. Het verkeer richting Oudenaarde moet omrijden via de Anzegemsesteenweg, Kruishoutemseweg en Oudenaardseweg. Het verkeer in de richting van Kruishoutem wordt naar de N60 gestuurd.

Er worden ook flankerende maatregelen genomen om sluipverkeer in omliggende straten te vermijden en om een vlotte doorgang van de hulpdiensten te garanderen. De bereikbaarheid van de bewoners en handelaars in de werfzone blijft verzekerd.

Werken opgeschort voor de koers

De werken worden in twee fasen uitgevoerd. In de eerste fase wordt gewerkt tussen het Ooikeplein en de Trompestraat. Van half maart tot half april worden de werken stilgelegd om de vele wielerwedstrijden in de regio niet te verstoren.

De tweede fase, tussen de Trompestraat en de afrit van de N60, wordt van na de paasvakantie tot ongeveer half juni uitgevoerd. Tijdens die fase wordt het kruispunt van De Bruwaan met de Deinzestraat afgesloten. Het industriepark blijft dan bereikbaar via de rotonde Pruimelstraat.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt