Fransen met wapens en inbrekersmateriaal betrapt in auto: duo krijgt 15 maanden cel

© BELGA

Lille

Twee Fransmannen zijn elk veroordeeld tot een effectieve celstraf van vijftien maanden en een boete van 1.600 euro. In augustus vorig jaar betrapte de politie hen in Lille met wapens en inbrekersmateriaal.

Een interventieploeg van de politie leidde op 23 augustus een auto met Franse nummerplaten naar de carpoolparking van het op- en afrittencomplex van de E34 in Lille. In de auto zaten Mickael B. (36) en Tanguy D. (41), twee mannen uit het Franse Calais.

Bij de grondige controle van de auto vonden de inspecteurs in de auto enkele busjes pepperspray, vuurwapens, messen, een wapenstok, inbrekersmateriaal, een blauw zwaailicht, politie-uniformstukken en ruim 2.000 euro aan cash geld. Tijdens de politiecontrole verbrijzelde Mickael B. met zijn hoofd ook nog de voorruit van het politievoertuig.

Naast de inbreuken van weerspannigheid en verboden wapenbezit, was het volgens de rechtbank in Turnhout ook duidelijk dat ze zich hadden georganiseerd om inbraken te plegen. B. werd in Frankrijk al vijftien keer eerder veroordeeld en zijn kompaan is in België twee keer bestraft voor drugshandel en diefstal. De twee krijgen elk een celstraf van vijftien maanden en een boete van 1.600 euro. (bvdl)   

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten