Voetbal  2de afdeling VV A Eendracht Aalst

Voorzitter Patrick Le Juste zoekt toenadering tot de Aalsterse fans om crisis te bezweren: “Krijg signalen dat de schuld bij de spelers ligt en niet de coach”

“Kakudji (links) verspeelde op Petegem de bal terwijl twee maats vrijstonden”, zag voorzitter Patrick Le Juste. “Je kan dat jeugdzonden noemen, maar je kan die niet met de mantel der liefde blijven bedekken wanneer ze zich opstapelen.”© Marc Van Hecke

Aalst -

Na de dramatische ontknoping in Petegem en een beschamende 3 op 24 wil de Aalsterse voorzitter Patrick Le Juste de neuzen opnieuw in dezelfde richting zien wijzen tegen Olsa Brakel. De president praatte met de coach en de spelers, terwijl de Dilbekenaar ook een onderhoud plant met de voorzitters van de supportersclubs.

Wim Redant

In Petegem gaf Eendracht Aalst tegen negen thuisspelers een 0-2- en 2-3-voorsprong uit handen, waarmee een nieuw dieptepunt werd bereikt. Voorzitter Le Juste bleef tijdens de wintermercato niet bij de pakken zitten en plande de komst van een nieuwe spits met de Ninoofse goalgetter Olivier Romero. “Ik vind dat een triest verhaal”, zegt Le Juste. “We bereikten een overeenkomst en het contract lag klaar. Romero zit bij KVK Ninove niet meer in de selectie en kreeg de kans om bij een mooie club als Aalst mee te strijden voor de promotie. Net voor het verstrijken van de deadline belde Romero af. Van een gemiste kans gesproken. Intussen zoek ik als voorzitter uit waar het schoentje wringt. Dat kan bij de coach of bij de spelers liggen. In de groep krijg ik signalen dat de schuld bij de spelers ligt en niet bij de coach. Dan moeten zij daar wel aan werken. Kakudji verspeelde op Petegem de bal terwijl twee maats vrijstonden. Ook Swinnen ging opnieuw in de fout. Je kan dat jeugdzonden noemen, maar je kan die niet met de mantel der liefde blijven bedekken wanneer ze zich opstapelen. Ik ben momenteel aan het evalueren waar de oorzaken liggen van de neerwaartse spiraal.”

Lege tribunes

De tribunes oogden de jongste thuismatchen akelig leeg en daveren niet meer als vanouds. “Ik plan een gesprek met de voorzitters van de supportersclubs om een en ander toe te lichten”, erkent de voorzitter het probleem. “Een club bestaat nu eenmaal voor de supporters. Ik blijf er wel bij dat de tegen mij gevoerde hetze georkestreerd wordt door slechts een tiental personen. Ik begrijp de frustraties over de mindere gang van zaken. Het was misschien ook een verkeerde beslissing om de thuiswedstrijden naar zaterdag te verhuizen. Volgend seizoen keren we alvast terug naar de traditie van de zondagmatchen. In de terugronde willen we ook al terug naar zondag, maar dan moeten we rekenen op de goodwill van onze tegenstanders om te wisselen, wat zowel RFC Wetteren als Olsa Brakel weigerden. Enkele andere clubs stonden het wel toe.”

Rode cijfers

De rode cijfers op de jaarbalans maken de kritische fans ook niet vrolijk, maar Le Juste staat nog steeds achter zijn investering om Eendracht en de schuldenberg te beheren. “Ik engageerde me, maar besefte steeds dat de beste stuurlui aan wal staan terwijl de Aalsterse fans bekend zijn voor hun kritische blik, wat trouwens hun volste recht is. De inkomsten van een club dekken wegens de loonmassa nooit de uitgaven, tenzij we ervoor kiezen om met de loonmassa van een tweedeprovincialer in tweede nationale te voetballen. De uitgaven hebben we onder controle. De inkomsten vielen terug door het dalende aantal toeschouwers, maar dat is een volatiel cijfer. We hebben ons eindrondeticket al op zak en behouden uitzicht op promotie, wat ons streefdoel blijft. Ik hoop vooral dat alle neuzen in dezelfde richting wijzen.“

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt