Meerhout dooft de straatverlichting tussen 22u ’s avonds en 6u ’s morgens

In Meerhout gaat de straatverlichting vanaf deze week uit om 22u ’s avonds.© GGH

Meerhout -

In Meerhout zal een groot deel van de lichten in straten en op pleinen vanaf deze week geen hele nacht meer branden. In samenspraak met netbeheerder Fluvius wordt de straatverlichting tussen 22u ’s avonds en 6u ’s morgens gedoofd.

Annelies Frederickx

Om op de energiekosten te besparen wordt de openbare verlichting in Meerhout al een tijdje volop vervangen door duurzame ledverlichting. Ondertussen is ongeveer dertig procent van de lampen vervangen. Het gemeentebestuur gaat nu nog een stap verder want in samenspraak met netbeheerder Fluvius zal een groot deel van de lichten in Meerhoutse straten en op pleinen niet meer de hele nacht branden. Concreet zal de verlichting gedoofd worden tussen 22u ’s avonds en 6u ’s morgens.

Op deze nieuwe maatregel zijn wel enkele uitzonderingen. Voor de gewestwegen en aangelande straten, de straten die gekoppeld zijn aan een cabine op een gewestweg, verandert er niets. Deze blijven de hele nacht volledig verlicht. Aan de schoolomgevingen zal er ook ’s morgens maximaal verlichting zijn. Hoewel het doven en dimmen van de verlichting enkel in een korte verkeersluwe tijdspanne gebeurt, levert deze aanpassing een aanzienlijke jaarlijkse besparing tot wel vijftig procent op.

www.meerhout.be

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten