Intrieste beelden na aardbeving: vader houdt hand van overleden tiener vast

© AFP

Video’s en foto’s van de gevolgen van de aardbeving in Turkije en Syrië die al zeker 5.000 mensen het leven kostte - gaan sinds gisteren de wereld rond. Maar weinig beelden geven de lijdensweg van de slachtoffers zo duidelijk weer als een foto van een vader die de hand van zijn overleden tiener vasthoudt.

lto

Tussen het puin in het zwaar getroffen Kahramanmaraş, houdt Mesut Hancer de hand van de 15-jarige Irmak vast. Het lichaam van zijn tienerdochter ligt nog op het bed, onder een betonplaat. Rondom hem ligt het puin van het gebouw dat enkele dagen geleden zijn appartement nog was. Volgens de minister van Binnelandse Zaken zouden er in Kahramanmaraş alleen al maar liefst 941 gebouwen zijn ingestort.

Unicef vreest dat Imrak een van de duizenden kinderen is die de aardbeving en de vele naschokken niet overleefd heeft. Momenteel gaan reddingswerkers overal op zoek naar overlevenden. Want de tijd dringt. De reddingswerkzaamheden worden gehinderd door tientallen aanhoudende naschokken, ijskoud winterweer en de schade aan wegen die de getroffen gebieden in- en uitgaan.

LEES OOK. Het is een race tegen de klok, maar sneeuw en bijtende koude maken reddingswerken in Turkije en Syrië nog moeilijker (+)

Elders in de provincie Kahramanmaraş hebben reddingswerkers twee kinderen levend uit het puin gehaald. Een van hen lag op een brancard op de besneeuwde grond. Reddingswerkers vroegen mensen die probeerden te helpen om rustig en stil te blijven, zodat ze de overlevenden konden horen en vinden.

Twee kinderen werden ongedeerd vanonder het puin gehaald

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten