Voetbal 4de provinciale B FC Gent City - Eendracht Hansbeke B 5-7

Joachim Van Ooteghem incasseert met Eendracht Hansbeke B vijf doelpunten tegen het bescheiden FC Gent City: “Waren defensief niet bij de les”

Joachim Van Ooteghem: “We keken lang tegen een achterstand aan, maar gelukkig rechtten we in moneytime onze rug.”© Marc Van Hecke

Hansbeke -

Eendracht Hansbeke B won met een vooroorlogse score (5-7 winst) bij het bescheiden FC Gent City.

Johan Polet

De nummer vijf uit de rangschikking keek zes minuten voor het einde tegen een 5-4-achterstand aan, maar zette de scheve situatie in een dolle slotfase nog volledig recht. Sander Voorons maakte een hattrick en de ingevallen Teis Delrue was goed voor twee doelpunten. De andere treffers van Eendracht Hansbeke B waren van Matthias Devreese en Jorben Pynaert. De voorziene scheidsrechter belde zondagmiddag af. De Gentse coach Orkan Ciger leidde na overleg tussen beide teams deze partij.

“We pakten met een collectief zwakke prestatie uit”, vertelt Joachim Van Ooteghem, de coach van Eendracht Hansbeke B. “We keken aan de rust tegen een 3-2 achterstand aan waarna ik in de kleedkamer met een donderpreek heb uitgepakt. We werden in de tweede helft op een 4-2 en 5-4 achterstand gezet, maar gelukkig rechtten we in money time onze rug. We waren vooral in defensief opzicht niet bij de les. We beschikten op uitzondering van leider SKV Oostakker over de minst gepasseerde defensie, maar kregen tegen een staartploeg vijf treffers rond onze oren. We hebben dit seizoen tegen geen enkele andere reeksgenoot zoveel goals geïncasseerd. Onze prestatie stond in schril contrast met ons 1-1 gelijkspel van vorig weekend tegen titelkandidaat FC Dampoort.”

Eindronde

“We konden ons tegen FC Gent City geen puntenverlies veroorloven indien we onze vijfde plaats in de rangschikking wilden behouden. Ik denk dat SKV Oostakker, FC Dampoort, VK Akkers Middelburg en FC Sint-Laureins B zekere deelnemers aan de eindronde zijn. Er zal voor die resterende vijfde plaats hard worden gebikkeld. Wij hebben de ambitie om aan de nacompetitie deel te nemen. We nemen het met SKV Oostakker, FC Sint-Laureins en VK Akkers Middelburg nog op tegen drie teams uit de top vier van de rangschikking. We zijn op ons best wanneer wij het spel niet moeten maken. We kunnen en zullen ons vel duur verkopen tegen die toppers.”

“We krijgen zaterdag het bezoek van Excelsior Balgerhoeke, dat ook mag dromen van een plaats in de top vijf. Excelsior Balgerhoeke is op eigen veld een moeilijk te manoeuvreren ploeg. Onze 1-2 zege in Eeklo was slechts één van de twee thuisnederlagen van de ploeg uit Eeklo. Ik hoop op een positieve reactie van mijn ploeg. We staan voor een sleutelduel. Bij winst zetten we onze ambitie op een eindrondeticket nog wat meer kracht bij.”

Aangeboden door onze partners