Voetbal  3de Provinciale E  KFC Moerbeke

Sven De Pau viert periodetitel met KFC Moerbeke: “Nu gaan we de titelstrijd aan met Rangers Opdorp”

Sven De Pau: “Ik maakte nooit in mijn carrière zo’n sterke zegereeks mee.”© Geert De Rycke

Moerbeke-Waas -

Geboren en getogen Moerbekenaar Sven De Pau bouwde een feestje nadat de topper op Robur werd gewonnen met 1-2. Zo sloot Moerbeke de tweede periode af met een perfecte 30 op 30. De Pau werd dit seizoen tot aanvoerder bevorderd en wil als defensieve middenvelder Moerbeke naar de titel loodsen.

Wim Redant

Sven De Pau zette met Moerbeke een ijzersterke 52 op 60 neer, maar toch telt het nog steeds twee punten achterstand op Rangers Opdorp. “Ik maakte nooit in mijn carrière zo’n sterke zegereeks mee, maar voorlopig doet Opdorp net nog iets beter”, zegt De Pau. “Met het oog op de tweede periodetitel stonden we zondag fel onder druk na de 0-4-zege van Opdorp op Oudegem. Met Robur wachtte ons bovendien een lastige verplaatsing naar de nummer drie die ook al lang ongeslagen was. Het werd een dubbeltje op zijn kant. In een afwachtende wedstrijd met weinig kansen togen we ietwat gevleid op voorsprong toen een voorzet van Volkan Özen tegen de netten dwarrelde.”

“Na rust kwam Robur bijzonder scherp uit de kleedkamers, maar onze tweede treffer van Lars Notteboom bleek een felle domper voor Robur. We controleerden de wedstrijd tot de bal onterecht op de stip ging nadat onze doelman Sam Noeninckx bij het weg boksen van de bal in aanraking was gekomen met een eigen verdediger en een aanvaller. Toen volgden nog 25 minuten powerplay, maar we bezweken niet onder de druk.”

Poort naar tweede

De Pau keerde met een bijzonder goed gevoel huiswaarts. “Onze defensie bewees dat ze een voorsprong kan verdedigen. We weten ons nu verzekerd van de eindronde en gaan de titelstrijd aan met Opdorp. Moerbeke probeert al enkele jaren om de poort naar tweede provinciale open te wrikken. Met mijn ervaring wil ik daar aan mee werken. Moerbeke beschikt over een bloeiende jeugdwerking met twee beloftenploegen die de eerste viool spelen. Ik wil de jongeren bij hun introductie in de eerste ploeg begeleiden.”

De Pau doorliep de jeugdreeksen van Moerbeke en keerde na een omweg van een periode van tien jaar terug naar de oude stal. “Zes jaar lang was ik aan de slag bij vierdeklasser Sint-Gillis-Waas. Nadien volgden vier jaar bij Avanti Stekene in derde afdeling. Mijn transfer naar Moerbeke betekende een forse stap terug, maar het stond ook gelijk met een terugkeer naar de oude stal. Ik werk ook al negen jaar bij voorzitter Patrick Notteboom als vertegenwoordiger voor Maximum Image, een bedrijf in werkkledij en relatiegeschenken.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten