BBC excuseert zich voor verwarring van Beyoncé met actrice Viola Davis

Tijdens de live-uitzending van de Grammy Awardsafgelopen zondag beging de Britse televisiezender BBC een flater die niet onopgemerkt voorbijging. Toen het ging over Beyoncés succes, toonde de zender een beeld van Viola Davis. Na veel kritiek heeft de BBC zich verontschuldigd op Twitter: “Dit was beneden onze gebruikelijke normen”

Janne EijckmansBron: Daily Mail, Independent

Beyoncé (41) heeft sinds zondag een recordaantal van 32 Grammy’s achter haar naam staan. Met haar album Renaissance won ze in de categorie beste dance/elektronisch muziekalbum tijdens de 65ste editie van de awardshow. De BBC maakte dat bekend, maar met een verkeerde foto.

Bij de tekst “Beyoncé’s big night” toonden ze beelden van de Amerikaanse actrice Viola Davis (57) op de Golden Globes in januari. De How to Get Away with Murder-ster kon zelf de Grammy voor het beste audioboek in de wacht slepen met haar autobiografie Finding Me.

Er volgden meteen heel wat reacties op de verwarring van de BBC. Iemand tweette: “Wie gaat dit vertellen aan BBC News?” Iemand anders reageerde: “Denken ze dat alle donkere mensen er hetzelfde uitzien?” Anderen waren meer begripvol en dachten dat de zender gewoon een reeks Grammy-winnaars voorbij liet komen onder dezelfde titel.

Toch excuseerde de BBC zich maandag. Ze schreven op Twitter: “Wij verontschuldigen ons voor de fout van gisteravond toen onze nieuwskanalen kort een foto van Viola Davis op de Golden Globes in januari lieten zien naast een titel over Beyoncé op de Grammy’s van gisteren. Dit was beneden de gebruikelijke normen van de BBC.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Lees ook