Voetbal 4de provinciale E Keiberg B

Keiberg-doelman is alweer kwelduivel voor KFC Werchter na nieuwe penaltysave: “Top vijf is nog ons doel dit seizoen”

Leandro Mammarella. “Met deelname aan de eindronde zijn we niet echt bezig.”© gmd

Bij Werchter moeten ze er horendol van worden. Na de heenmatch stopt Keiberg-doelman Leandro Mammarella zaterdag ook in de terugmatch een strafschop van rood-wit. Dit keer leidde het zelfs tot duur Werchters puntenverlies in de titelstrijd. Keiberg B won met 3-2 en komt door de zege op een zucht van de top vijf.

Stefan Van De Weyer

De 23-jarige Mammarella begon op zijn vierde te voetballen bij KFC Park Houthalen, amper een jaar later ging hij postvatten in doel. Op zijn negende trok hij naar Genker VV, waar hij op zijn vijftiende een jaartje doelmannentraining kreeg op Racing Genk. Ondertussen is de technieker van beroep al aan zijn zevende seizoen bij SNA Keiberg bezig, tegenwoordig voornamelijk bij de B-ploeg. “In de heenronde waren we te makkelijk met 3-1 gaan verliezen in Werchter”, zegt de goalie uit Diest. “Daarom dachten ze vooraf wellicht te snel dat het wel zou goedkomen. Ook in die match stopte ik al een penalty, maar dat leverde ons toen dus geen punten op.”

Ook nu begon de wedstrijd niet fantastisch voor Keiberg. “Na een kleine tien minuten kwamen we volgens mij onterecht met een mannetje minder te staan. Kort nadien waait een voorzet van hen over mij de winkelhaak in. Gelukkig stonden we mentaal sterk. Elke keer Werchter scoorde, kwamen wij binnen de tien minuten langszij. Met nog een kwartier te gaan, kwamen we op een 3-2-voorsprong. Vanaf dan zette Werchter alles op alles, trok het massaal naar voren en was het bij ons alle hens aan dek. We kregen dan ook nog een strafschop tegen. Uit de heenmatch herinnerde ik me nog in welke hoek de penaltytrapper van dienst mikte en opnieuw dook ik met succes naar die hoek.”

Scherprechter spelen

En zo trok Mammarella de zege van zijn ploeg eigenhandig over de meet. “We zijn fier op deze thuiszege en hopen de top vijf te halen, dat zou mooi zijn als seizoensafsluiter. Deelname aan de eindronde zou weleens leuk zijn, maar eerlijk gezegd zijn we daar niet mee bezig. We hopen vooral scherprechter te kunnen spelen bovenaan het klassement, want geef toe: niemand komt graag op bezoek aan de Keiberg.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten