Wijsheid komt met de jaren, maar niet voor Bertje de cannabisboer: 80-jarige moet opnieuw naar de cel

© Shutterstock

Brugge -

Een ezel stoot zich geen twee keer aan dezelfde steen, maar dat geldt duidelijk niet voor Bertje de cannabisboer. De Nederlandse man zit opnieuw achter slot en grendel voor het dealen van cannabis. Albert M. dealde in het verleden tot vier kilogram cannabis per week, goed voor zo’n 850.000 euro winst. De man is ondertussen 80 jaar.

Celina Cazzetta

Albert M. zit sinds een maand opnieuw in de cel en blijft zeker nog een maand langer aangehouden. Dat heeft de Brugse raadkamer dinsdagochtend beslist. In 2015 kreeg de toen 73-jarige man al vier jaar effectieve celstraf voor grootschalige cannabishandel. Volgens de procureur voorzag hij heel Brugge van drugs.

Maar daar blijft het dus niet bij, want sinds een maand zit Bertje de cannabisboer opnieuw achter slot en grendel.

Na vele jaren van drugs dealen, blijkt Albert M. nog altijd in financiële problemen te zitten. “Mijn cliënt heeft een beperkt pensioen en om te overleven dealt hij inderdaad cannabis”, vertelt advocaat Stijn Leliaert. “Hij deed dat uit noodzaak.”

LEES OOK. Bertje de cannabisboer moet 29.000 euro ophoesten

De man woont al geruime tijd op een boerderij met verschillende katten, waardoor hij vrij snel de bijnaam Bertje de cannabisboer kreeg.

Meester Leliaert laat nog weten in beroep te gaan tegen de beslissing. De kamer van inbeschuldigingstelling in Gent zal de zaak verder behandelen.

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt