Ondanks gezondheidsproblemen geeft Ozzy Osbourne zich niet gewonnen

© ISOPIX

De berichten over zijn afgelaste tournee en zijn wankele gezondheid deden het ergste vermoeden. Maar rocker Ozzy Osbourne wil zijn toestand niet dramatiseren. Hij heeft aangekondigd dat hij snel weer op het podium wil staan.

Tom Vets

De 74-jarige artiest zegt tegen Billboard Magazine dat hij zich niet laat kennen. Hij wil het hoofd niet laten hangen. Het schrappen van de tournee door Europa en het Verenigd Koninkrijk ligt hem wel zwaar op de maag. De voormalig Black Sabbath-zanger noemde dat ‘een van de moeilijkste dingen’ die hij ooit moest delen met zijn fans. “Ik heb er alles aan gedaan om die beslissing zo lang mogelijk uit te stellen, maar uiteindelijk was er geen andere optie dan de boel annuleren”, zegt hij erover.

Vier jaar geleden viel de Britse muzikale legende in zijn badkamer. De val bezorgde hem langer pijnlijk leed dan verwacht. Een eerder letsel, veroorzaakt door een val van een quad in 2003 speelde toen ook weer op. Hij werd na de val meerdere keren geopereerd. Volgens Ozzy is zijn stem prima in orde, maar is zijn lichaam te zwak om het vele reizen dat bij een tournee hoort aan te kunnen. Men gaat nu onderzoeken of daar op de een of andere manier een mal kan aangepast worden door bijvoorbeeld optredens meer te spreiden.

Aangeboden door onze partners

Lees ook