Miss België Chayenne Van Aarle (23) zwaargewond na auto-ongeval, organisatrice Darline Devos: “Verschrikkelijk aangedaan”

Miss België Chayenne Van Aarle (23) is dinsdagmiddag betrokken geraakt bij een zwaar auto-ongeval op de E17 in Kruibeke. Ze raakte gekneld en kon pas na een half uur worden bevrijd. Ze werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. “We zijn verschikkelijk aangedaan”, zegt Darline Devos, de organisatrice van de missverkiezing.

“Het ongeval tussen een wagen en een vrachtwagen gebeurde rond 13.30 uur in de staart van de file op de E17”, zegt woordvoerder Jonathan Pfund van de federale politie. “De vrouwelijke bestuurder zat gekneld in het voertuig en moest bevrijd worden. Ze is gewond naar het ziekenhuis gebracht.”

Het verkeer zou vertraagd geweest zijn ter hoogte van de afrit Kruibeke, daar is Van Aarle tegen hoge snelheid ingereden op een Nederlandse vrachtwagen. Ze zou de hele tijd bij bewustzijn zijn geweest. Ze werd uiteindelijk zwaargewond overgebracht naar het Middelheim-ziekenhuis in Antwerpen. “Ze is stabiel. Ze heeft veel verwondingen maar is niet in levensgevaar”, liet haar vriend Nicolas Geniets weten aan onze redactie.

Van Aarle heeft door de klap een zware hoofdwonde opgelopen, net als verschillende breuken en snijwonden. Ook liep ze een rugletsel op. Geniets vertelde aan VTM later op de avond dat hij even met haar kon praten: “Maar ze herinnert zich niets. Haar moraal zit gelukkig goed. Ik ben een strijder, ik overleef alles, zei ze.”

“Verschrikkelijk aangedaan”

Zaterdag zou Chayenne haar kroontje van Miss België moeten doorgeven aan haar opvolgster. Intussen bekijkt Miss België-organisatrice Darline Devos hoe de galashow moet worden bijgestuurd. “Want Chayenne zou erg aanwezig zijn in de voorstelling. Ze zou twee keer live zingen, de presentatie backstage voor haar rekening nemen en ook een interview geven bij een filmpje over het kasteel waar ze opgroeide”, klinkt het. Er werd uitstel overwogen voor de show, maar dat zal volgens Devos niet lukken: “Dat is niet echt mogelijk, vrees ik. De zaal ligt vast, en de agenda’s van de kandidaten en de andere gasten spelen.”

“We zijn verschrikkelijk aangedaan door dat nieuws”, vertelde Darline Devos dinsdagavond nog in Play café. “Niemand weet wat er echt gebeurd is, denk ik. We zijn aan het repeteren maar eerlijk gezegd ben ik niet aan het opletten. We hebben het wel op een bepaald moment aan de meisjes verteld omdat ze wel zagen dat er iets was. Maar ik kreeg het zelf niet uitgesproken.”

(bpr, jtp, pvs, lto)

Aangeboden door onze partners

Lees ook