‘Black panther: Wakanda forever’ breekt record op Disney+

Black Panther: Wakanda forever is de best bekeken Marvel-film in de eerste vijf dagen op Disney+. Eerder was de film al goed voor een hoge notering in de lijst van best bezochte films van vorig jaar.

Tom Vets

De film van regisseur Ryan Coogler (36) verscheen nog maar afgelopen woensdag op het streamingplatform Disney+. Toch belette dat de film niet om in die paar dagen meer opgevraagd te worden door klanten dan andere grote Marvel-films, zoals Doctor Strange in the Multiverse of Madness, Eternals en Thor: love and thunder.

Chadwick Boseman vertolkte destijds de hoofdrol in Black Panther, het eerste deel uit deze filmfranchise. Niet veel later raakte bekend dat hij leed aan darmkanker, waaraan hij uiteindelijk is gestorven in de zomer van 2020.

Zijn dood was een flinke streep door de rekening van de filmproducenten. Waarop is beslist te kiezen voor een nieuw hoofdpersonage in het vervolg Wakanda forever. In het nieuwe deel spelen acteurs als Letitia Wright, Lupita Nyong’o, Winston Duke en Angela Bassett de hoofdrollen. Met een wereldwijde opbrengst van inmiddels 870 miljoen dollar was Wakanda forever een van de belangrijkste filmtoppers sinds het begin van de coronapandemie.

Aangeboden door onze partners

Lees ook