Wat een moment! LeBron James schrijft geschiedenis en is NBA-topscorer aller tijden: “Heb het gevoel dat ik de beste ooit ben”

© EPA-EFE

LeBron James is dinsdag topscorer aller tijden geworden in de NBA. De 38-jarige small forward van de LA Lakers scoorde tijdens het duel met Oklahoma City Thunder zijn 38.388e punt.

Gert GysenBron: Belga

Daarmee doet “King James” beter dan de legendarische Kareem Abdul-Jabbar, bij wie de teller in 1989 stopte op 38.387. Ook Abdul-Jabbar speelde destijds voor de Lakers. Abdul-Jabbar had voor zijn record 1.560 wedstrijden nodig, James ‘slechts’ 1.410. 

Het duel tussen de LA Lakers en Oklahoma City Thunder was nog niet afgelopen toen LeBron James het record brak door 36 punten te scoren in de wedstrijd. Wel werd de wedstrijd opmerkelijk genoeg een tijdlang onderbroken. Ploegmaats, fotograen, zijn vrouw en kinderen en zelfs zijn makelaar kwamen het terrein op voor een korte ceremonie. Ook vorig recordhouder Abdul-Jabbar kwam - met nog tien seconden te spelen in het derde van vier quarters - op het terrein voor felicitaties. Opvallend: LA Lakers, de ploeg van James, stond op dat moment achter tegen Oklahoma en uiteindelijk verloren de Lakers nog met 130-133, maar dat deerde niemand.

De beelden van het historische moment:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

LeBron James: “Heb het gevoel dat ik de beste ooit ben”

LeBron kreeg een micro in zijn handen en maakte van de gelegenheid gebruik om zijn voorganger Kareem Abdul-Jabbar uitvoerig te eren. “Geef de kapitein een daverend applaus”, aldus LeBron, die verder ook zowat iedereen die zijn pad kruiste bedankte. “Mijn vrouw, mijn kinderen, familie, ploegmaats… Ik wil iedereen bedanken die me de voorbije twintig jaar gesteund heeft op deze route. Zonder jullie zou ik mezelf niet geweest zijn. Bedankt om me te helpen naar hetgeen ik altijd van droomde. Ik kon wat er hier nu gebeurt in geen miljoen jaar beter gedroomd hebben.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Iedereen heeft zijn favorieten en ik laat iedereen voor zichzelf beslissen wie dat is. Ik weet wat mijn verdiensten zijn, wat ik elke avond toon, tot wat ik in staat ben. Ik heb het gevoel dat ik de beste ooit ben die deze sport heeft beoefend, maar er zijn zoveel grootheden. Ik ben gewoon blij daar deel van uit te maken”, zei James nog na afloop van de recordwedstrijd in een gesprekje met Shaquille O’Neal, een andere legende van de Lakers.

Nog niet met pensioen

LeBron James is al 38 maar ook met dit record op zak denkt hij nog niet aan een afscheid. Hij droomt ervan in de NBA samen te kunnen spelen met zijn zoon Bronny. “Ik wil zeker nog een paar jaar verder doen. Hoe ik mij voel, als ik zie hoe mijn lichaam reageert tijdens het seizoen, dan weet ik dat ik nog een paar jaar kan verder spelen. Het gaat allemaal om wat er in je hoofd omgaat, of je nog gemotiveerd bent en op titels mikt. Ik voel dat dit nog in mij zit.”

In het midden van de wedstrijd viert hij zijn record hier met zijn vrouw Savannah en zoon Bryce Maximus.© USA TODAY Sports

Felicitaties van zijn voorganger Kareem Abdul-Jabaar.© AP

Er werd zelfs een micro bij gehaald. Opmerkelijk: op dat moment moesten er nog tien seconden gespeeld worden in het derde van vier quarters.© Getty Images via AFP

Vlak na het beslissende punt, stonden er al een hoop fotografen rond James.© Getty Images via AFP

© Getty Images via AFP

LeBron James met zijn familie.© Getty Images via AFP

© Getty Images via AFP

Aangeboden door onze partners