Voetbal 4de provinciale A WS Adinkerke

WS Adinkerke-trainer Alex Schoonvaere wil een reactie zien na twee opdoffers maar blijft geloven in titelkansen: “Er is niks aan de hand”

Alex Schoonvaere is toch op zijn hoede voor de komst van rode lantaarn Bulskamp.© Marnix Goemaere

Gekker wordt het niet meer in vierde provinciale A. WS Adinkerke stond twee weken geleden nog aan de leiding, maar verloor nadien met 4-0 en 6-1 van respectievelijk Kortemark en Nieuwpoort, en zakte meteen naar de zesde plaats. Coach Alex Schoonvaere blijft echter geloven in de titel en wil orde op zaken stellen tegen rode lantaarn Bulskamp.

Amaury Verdruye

Is de hoogconjunctuur bij Adinkerke gaan vliegen na de 0 op 6? “Neen, zeker niet. Wie de matchen heeft gezien, weet beter”, zegt Alex Schoonvaere. “Tegen Kortemark speelden we een dijk van een eerste helft, maar er is een gouden regel in voetbal: wie zelf vergeet te scoren, krijgt het deksel op de neus. Dat was het geval. Bij een 2-0-achterstand werd de bal ook tweemaal van de lijn gekeerd. Het mocht niet zijn. Idem dito tegen Nieuwpoort. We speelden opnieuw een goede eerste helft en waren oppermachtig, maar de eerste tegenaanval was meteen bingo. Vervolgens misten we de gelijkmaker en in de omschakeling van die fase werd het 2-0. Na de pauze kreeg Compernolle rood en was de match gespeeld. Het is dus niet zo dat we de laatste weken volledig uit vorm zijn, maar het zit hem in de details. Het tikkeltje geluk ontbreekt momenteel.”

Na een matige seizoenstart ontbolsterde Adinkerke helemaal met een reeks van negen zeges op rij. “Er is ook nu niks aan de hand”, blijft Schoonvaere er rustig onder. “Voor alle duidelijkheid is er dit seizoen geen druk. Het is niet dat we moeten promoveren of wat dan ook. Gezien de huidige klassering willen we natuurlijk zo lang mogelijk meestrijden voor het hoogst haalbare. Het is ongezien spannend in deze reeks, ik maakte dit eerder nog nooit mee. Daarom was iedereen ook zo ontgoocheld dat we de leidersplaats verloren.”

Zondag ontvangt Adinkerke rode lantaarn Bulskamp, dat slechts één wedstrijd wist te winnen dit seizoen. Een makkelijke prooi? “Dat is zeer gevaarlijk”, is Schoonvaere alert. “Ik verwacht een reactie van mijn elftal. Ik wil een scherpe en gedreven groep zien. Als we denken dat we op voorhand gewonnen zullen zijn, zouden we wel eens van een kale reis kunnen terugkeren. We moeten deze week scherp trainen en ons klaarstomen om een nieuwe driepunter binnen te rijven.”

Huiswerk

Zoals bijna elke ploeg heeft ook Adinkerke het huiswerk voor volgend seizoen al gemaakt. “Iedereen blijft en de komende dagen kondigen we zeven nieuwe namen aan. We zouden volgend seizoen dus versterkt moeten zijn. Als we dit seizoen al zouden promoveren, zijn we gewapend voor een stap hoger. Is dat niet het geval, dan kunnen we misschien wel een gooi doen naar de titel. Maar ik herhaal, er moet niets.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten