Donald Trump bekritiseert Biden live tijdens State of the Union: “Ze lachen met ons”

Donald Trump© AP

De voormalige Amerikaanse president Donald Trump heeft zijn opvolger Joe Biden bekritiseert tijdens diens ‘State of the Union’-toespraak. Trump gebruikte zijn eigen sociale medium Truth Social om live bedenkingen bij het betoog van Biden af te vuren.

jvhBron: BELGA

De Chinese president Xi Jinping “lacht om ons huidige leiderschap, vroeger lachte hij niet”, zo schreef Trump. Hij prees zijn eigen beleid als president in de jaren 2017 tot 2021, en beschuldigde Biden ervan de eer op te strijken van politieke successen die hij had behaald.

LEES OOK. Terwijl schreeuwende Republikeinen hem “leugenaar” noemen, vraagt Biden in State of The Union om samenwerking

Voor de toespraak had Trump ook een video gepubliceerd waarin hij de regering-Biden ervan beschuldigde “het land te vernietigen”. Zo heeft Biden de VS naar de “rand van de Derde Wereldoorlog geloodst”, meent Trump. Daarnaast hebben Biden en “de radicale Democraten” de ergste inflatie veroorzaakt, en voeren ze “een oorlog tegen het vrije woord”.

Maar het goede nieuws volgens Trump is wel “dat we elke crisis, ramp en catastrofe die Joe Biden heeft veroorzaakt ongedaan zullen maken”. Hiermee verwees hij nog eens naar zijn kandidatuur voor de presidentsverkiezingen van 2024.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten