Voetbal 2de provinciale B FC Lissewege

Jens Meert beseft dat het uur van de waarheid is aangebroken voor FC Lissewege: “Loppem moet voor de bijl, geen excuus”

Jens Meert en co. verloren vorig weekend nog met 7-0 van Zwevezele.© Bart Vandenbroucke

Enkele weken na de 9-0-pandoering in Bredene ging FC Lissewege opnieuw zwaar onderuit: 7-0 in Zwevezele. Jens Meert en co. doen er zondag tegen hekkensluiter Loppem best aan de drie punten thuis te houden.

Benny Lingier

Bij Zwevezele is er een leegloop aan de gang, maar kwaliteit is er nog altijd aanwezig. Dat ondervond Lissewege aan den lijve. “Bij ons ontbraken er eenvoudigweg te veel basisspelers om zinvol weerwerk te kunnen bieden”, zei Jens Meert. “Maenhout en Vanhullebus zaten een schorsing uit, Braems was out en Simon Vandewalle viel uit tijdens de opwarming. Je moet eerlijk durven toegeven dat het verschil in kwaliteit opvallend groot was.”

Lissewege wapende zich intussen voor volgend seizoen. “In eerste instantie met een injectie vanuit SC Blankenberge”, weet Jens Meert. “De onmisbare voorwaarde - laat ons dat niet uit het oog verliezen – is dat we eerst zélf moeten overleven, wat impliceert dat we kost wat kost thuis van Loppem moeten winnen. Ik vond de hekkensluiter in de heenmatch niet slecht voetballen en pas in de slotminuut maakten we via De Pauw het verschil. Loppem staat wat mij betreft niet op z’n plaats in het klassement, maar zoiets kan ook van ons en van zoveel andere ploegen gezegd worden. Zulke verontschuldigingen tellen niet, je verdient de plaats waar je belandde.”

“De sfeer blijft prima en dat is tot nader order het hoofdingrediënt om ons te redden”, besluit Jens Meert. “Ik weet het, we puurden uit de voorbije weken een schamele 4 op 30, maar statistieken zijn er om te veranderen of te breken. Daar pinnen we ons niet op vast. Winnen vormt zondag de enige boodschap, geen excuus. In de eerste twintig matchen gooiden we al veel punten weg, onder andere tegen Club Roeselare, Dosko Beveren en Tielt. In de eindafrekening kan het precies om die punten gaan of je overleeft of niet.”

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten