Voetbal 2de provinciale A SK Vlamertinge

T2 Xavier Deleu neemt scepter over bij SK Vlamertinge na vertrek van T1 Patrick Van Hoof: “Het is altijd de trainer die het gelag betaalt”

Xavier Deleu (r) stond lange tijd in de schaduw van Patrick Van Hoof (l), maar moet nu als hoofdverantwoordelijke Vlamertinge behoeden voor degradatie.© Bart Vandenbroucke

De 3-0-nederlaag tegen Geluveld bleef niet zonder gevolgen bij SK Vlamertinge. Patrick Van Hoof besloot per direct te stoppen als trainer. De ploeg verloor z’n jongste drie wedstrijden telkens met duidelijk verschil en ziet het degradatiespook dichterbij komen. Vlamertinge maakt zondag de korte verplaatsing naar FC Poperinge onder leiding van Xavier Deleu.

Fons Vandenwynckele

De 58-jarige Xavier Deleu heeft al heel wat voetbalwatertjes doorzwommen en wil er alles aan doen om Vlamertinge in tweede provinciale te houden. “Ik heb zelf gevoetbald bij Vlamertinge, Brielen, Merkem en Voormezele”, stelt de nieuwe T1 zichzelf voor. “Bij Voormezele zette ik ook mijn eerste stappen als hoofdtrainer. Later werd ik T1 bij Zonnebeke, Passendale en Elverdinge. Na Elverdinge was ik van plan om te stoppen, tot Vlamertinge mij vroeg om T2 te worden. Vijf seizoenen later was ik dat nog steeds.”

“Of ik het zie zitten om Vlamertinge naar veiliger oorden te loodsen? Dat we nu moeten knokken voor het behoud, is niet de schuld van Patrick Van Hoof”, maakt Deleu duidelijk. “Patrick is een toptrainer en een schitterend mens. Vorig seizoen eindigden we met dezelfde sportieve staf en spelerskern als zesde. Waarom het dit seizoen veel minder loopt, kan ik niet uitleggen. Ik ben er van overtuigd dat we voldoende kwaliteit in huis hebben en zie het ook wel zitten, anders was ik er niet aan begonnen. Maar in de eerste plaats zijn het de spelers die het zullen moeten doen.”

“In onze laatste drie wedstrijden gingen we telkens met de billen bloot. We slikten tien goals en konden zelf slechts één keer scoren. Als trainer weet je dan dat je altijd het gelag betaalt. Van mijn kant zal ik er alles aan doen om de schwung er opnieuw in te krijgen, maar vooral de spelers zullen eens voor de spiegel moeten staan en zich afvragen of ze goed bezig zijn. Zondag wacht onze buur Poperinge voor een derby die geweldig leeft in beide kampen. Hopelijk slagen we erin een vuist te maken en brengen we iets van de inzet mee. Een positief resultaat zou ons nu goed van pas komen.”

AANGERADEN
Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten

Meest gelezen uit de buurt