Bibliotheken zetten gratis streamingdienst in de kijker: “We starten met filmclub voor kinderen en vertonen jeugdfilms”

In de bibliotheek in Kasterlee start een filmclub voor kinderen. Ook in Lille staan films in de kijker.© Gemeente Kasterlee

Lille, Kasterlee -

De bibliotheken van Lille en Kasterlee zetten de gratis streamingdienst Dalton.be in de kijker met allerlei activiteiten. De bib van Kasterlee richt een filmclub voor kinderen op en in Lille vertonen ze jeugdfilms.

Bart Van den Langenbergh

Leden van de bibliotheken van Kasterlee en Lille kunnen sinds vorig jaar gratis films streamen. Dankzij het project Cinébib van Cultuurconnect hebben de gebruikers van de bib gratis toegang tot Dalton.be. Dalton is een streamingdienst zoals Netflix of Streamz, maar dan voor minder commerciële films en documentaires. Om de streamingdienst in de kijker te zetten, plannen de bibliotheken van de twee buurgemeenten allerlei activiteiten over film.

Filmclub voor kinderen

“In de bibliotheek van Kasterlee richten we samen met J.E.F. een filmclub op voor kinderen tussen 9 en 12 jaar”, vertelt Walter Van Baelen (CD&V), schepen van Bibliotheek in Kasterlee. “Voortaan tonen we elke maand een kwaliteitsfilm in de bibliotheek. We bezorgen kinderen kijkplezier via een divers en uitdagend aanbod.”

Het filmaanbod wordt samengesteld door een programmatieteam van enkele professionals uit de audiovisuele sector. Na de vertoning van de film volgt een creatieve bespreking ervan. Zowel kinderen uit Kasterlee als Lille zijn welkom. De eerste film ‘Onward’ wordt op woensdag 22 februari om 14u vertoond in de bibliotheek in de Pastorijstraat in Kasterlee

Ook in de bibliotheek in de Kerkstraat in Lille is er extra filmaanbod. “In de bibliotheek van Lille spelen we jeugdfilms waar iedereen vrij toegankelijk naartoe kan”, legt Tom Kersemans (N-VA), schepen van Bibliotheek in Lille. “Inschrijven is hier niet nodig. De filmvertoningen vinden altijd plaats op een andere dag dan in Kasterlee en het gaat telkens om andere films. Je kunt dus op beide plaatsen naar de film komen.”

Op woensdag 15 februari staan er twee jeugdfilms op het menu. Om 13.30u speelt ‘De slak en de walvis en andere dierenverhalen’ voor kinderen van 5 tot 7 jaar en om 15u ‘Calamity’ voor kinderen van 8 tot 12 jaar. Ook voor een volwassen publiek worden er films vertoond.

Gebruikers van de bib in Lille en Kasterlee kunnen met hun bibprofiel inloggen bij de gratis streamingdienst Dalton.be.

kasterlee.bibliotheek.be, lille.bibliotheek.be

bibliotheek@kasterlee.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten